keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Teatteria ehtoolla

Huamenna täs kyläs on isojen rojujen keräys. Tiäv vartehen saa viärä soffia, sänkyjä, hyllyjä, pöytiä, lavittoja, patjoja... Jo tänä entoona romua rupiaa ilimaantumahan.

Sähkölaittehia, eikä minkäällaasta metallia kerätä, niinku virallisesti. Totuus on se, notta kaikki käy kaupaksi. Ehtoolla alakaa kulukemahan pakettiautot ja pikkuperäkärryt ja kaikellaaset tila-autot näillä avoomilla markinoolla.

En oo sattunu oleman yhtenäkää vuanna näkemäs tätä hianua tavaran vaihron riamupäivää. Mullon ny jo tuas ovipiäles pihanpualella kaikellaasta ihanaa. Oon nähäny vasta parin pakun pirättävän kohoralle. Koira vahtii ylähällä ja en oo huamannu viälä mitää hävinnehen.

Mä raahan jakopaikalle käyttämättömän itttetekemäni koirankopin. Ku ei rakkini suastu menemähän kopuusehen, kohtalo on selevä. Viän ruahonleikkuukonehen, raivaussahan, stereot kaiuttiminensa, matkararion, polokupyärän, keittiön kaapit, streotason, muutaman ikean mäntyysen lavittan, yhyren oven, pihapöyrän ja muutaman lavittan sen kaveriksi. Kaikki tavara on ehejää ja käyttökelepoosta.

Viän kyllä pikkusen rojuaki. Niinku rikkinääsiä sankoja ja kukkapurkkia.

Monellaasta paan tarille. Haen sitte ne takaasi, mikkei oo huamisehen ehtoohin mennes lähteny keräyksehen tai kiärrätyksehen. Sen oon kuullu, notta hauskaa on seurata tätä tapahtumaa. Ei varmahan telekkua kerkiä vahtaamahan. Onneksi se tanssii tähtien kans tuloo vasta lauantakina.

Pitää ottaa ehtooksi hyvä asento tuahon klasillen ja valamistaantua aikamoosehen hetkotuksehen.

5 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Jestas.... voi ku tääläkin olis tuallaasia, veisin jotakin kans ja varsinki hakisin jotakin muitten tiänpäistä tai karunvarsilta!! Kerropa sitten, mitä löysit/sait/menetit!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi; minen tartte mitään, mutta jo ny naurattaa. Neliä viis pakua kiärtää niin nopiaa, jottei taharo kasaa saara aikahan. Oikee yks kerääjä jo iski silimää, notton sulla hyviä kolehia. Ja mikä ettei. Mei vaan teherä mitää millään niistä. Viälä herkkupalat on sisällä. Polokupyärä ei keriinny olla sekunttiakaa varikolla, ku jo vastahan käveli ottaja...

Piu kirjoitti...

Oi ko oliski meill samanlaist toimintta, ni saisis ero ryänistäs ilma suuremppa vähti. Mää asun kyl nii syrjäs, et vois menn ussemp viikko ennenko kukka eres ohi kävelis. Taikk ajais.
Muinane Sulo Vilen olis siäl teijä nurkil sit ko paratiisis. Ko ei vaan tulis tappelus sun porttis eres...

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Piu; ei oo viälä tullu tappeluja, muttei oo kaukana ollu. Justihin olin kokuamas muavikorveehin (saavi) neliän hianon pelin palat ku joku hyeenalauma hykkäs rosjatunkioni kippuhun ja kaatoo hyvin järiestäni peilipinon. Ny on kello jo kloku, mutta ainavaan pihalla hiippaaloo keräälytalouren erustajia. Koirilleni homma on pikkuusen erikoosta ja äänet on sem mukaasia.
Tunkioni on levittetty monehen kertahan pitkin ympäristyä ja moon sen aina menny kasaamahan. Onkohan tämä ny hyvä systeemi?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Em malta olla kommentoomata tätä sirkusta. Ny on tääläki kello palio, ja napurini lykkää pihallen pelekkää roskarojektihin tarkootettua kiällettyä tavaraa.

Nämä pakuulla kiärtävät hyeenat ajeloo vissihin niin kauan ku viralliset kerääjät sitte saa märäntynehiä airantoloppia, läpikustuja parioja,kaikellaasta muavimoskaa.

Ihimetykseni oli suuri, ku meistä pikkuusen eteleseemmän manterehen syntyysen näköönen miän keräs tunkioosta kaikki kankahat ja kankahan näkööset. Mikää muu sillen ei näkyny kelepaavan.

Jotta näin.