perjantai 22. lokakuuta 2010

Haen ilimaaset

Ku ostan kaniinia lumujen kans kilon, saan pualikilua ilimaaseksi. Kilon sianseliän ostoksella sais puali kilua ostoksen jatkoksi ihan iliman. Pohojammeren 150 gramman katkarapulooran lisäksi sais 50 grammaa nuav vaa.

Mä en oo ihan varma, pitääkö kauppias asikaasiansa tosi tyhyminä, vai onko ne oikiasti toispualohoosia. Koko sivun ilimootukses ei oo hinnan hintaa. Mutta tarioukset on viälä ensviikonki voimas.

Eisunkaa se kauppias mikää tyhymä taira olla. En oo koskaa kyllä kysyny, maanantakina meinaan kysyä, notta jos mä ottaasinki vain sen ilimaasen lohkon, kun on lompsa niin huanos lyännis.

Melekee joka kaupas on plakaatia, notta osta kaks, maksa yhyrestä. Tuallaanen markinoonti oli viälä vuasi sitte autokaupaski. Jos olisin silloon erehtyny ostamahan pellikoslan, mihinkä molisin sen toisen tällänny, ku ei oo omistukses mitää pikäaikaasta parkkipaikkaa.

Pualikilua ylimääräästä kaninlihaa voi viälä syäräkki ja ryäkiä ja piärrä jäläkiseuraamuksia. Mutta mitä käyttyä sille toiselle autolle kekkaas. Jos sen sais jotenki helikopterikulietuksella takapihallen, kosla vois olla tulevalle kanatarhalle hiano turvakoto. Toista koslaa ei omin voimin saa tuanne taakse, ku ei oo ku meeterin levyynen pääsyväylä krekoolihin.

Huamenna ehtoopäivällä tämä köyhä kansa taas lähtöö kääntelemähän lähikaupan vilipoosta tiskiä. Ku sattuu, notton parasta ennen päivä pyhänä tai maanantakina eres, fläsää saa pitkähänsä kiittämällä. Päivämäärä ei haittaa mitää, ku tullahan suaraa kaupasta niitä korventamahan.

2 kommenttia:

Vilukissi kirjoitti...

Hyvä havaanto, notta jos olis autokaupaski samanlaasia tarjouksia; kaks yhyren hinnalla tai kaharen hinnalla kolome. Viinakaupaskaan ei taira olla samanlaasia tarjouksia. Joku kauppias sano mulle kerran, nottei hän tiärä mitä olis syärä ruakia, jokkei olis päiväysvanhoja. Oon mäki joskus ostanu ruakia, johona oli just eilispäivä ja hintalappu punaanen, monta kertaa non jääkaapiski sen pv: n ylitte.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Autokaupas oli vuasi sitte tarjouksia, ku ostat yhyren saat kaks. Se kaupanpäällien oli ylehensä pikkukosla. On täälä varsinaasia juamakauppojaki, mutta herkut on joka kaupas omalla osastollansa. Ja ihan samallaaset tariokset on niiski niinku muiski tavaroos. Osta kuus pullua viiniä saat kaks ilimaaseksi.