sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Tour de France

Maharottoman suuri urheelutapahtuma Ranskan ympäriajo meni kylämmä sivuutte muutamas sekunnis. Mä en keriinny nähärä eres sitä, ku ne kompurootti johonaki käännökses. Tuli varmahan maantiäihottumaa monelle.

Minen oikee keriinny havaata, notta kuka oli pääsny keulille. En tiärä eres sitä olisko ennen tätä sakkia menny pari kolome kilipaalijaa. Tämän kylän kohoralla urhoolijat oli veivittäny jo monta tuntia. Non tasaasen samankuntoosia ku ei taharo tulla eroja vauhriis.

Muutaman sekunnin urheelutapahtuman oheespalavelut ei ollu tiätysti nuav vaa sivuutte. Monen hehtaarin alaaset kaliateltat oli pystytetty hyvis aijjoos. Yleesölle kisat alakoo jo palio ennen ku itte kilipaalijoolle. Siten tiärä, kuinka monta päivää nämä pippalot viälä kestää.

Oli tärkiää nähärä homma niin likeltä ku vaa on maharollista. Katoolta on hiano kattua muutaman sekunnin vilahrusta. Tätä päivää varten vasiten perustettuja, yksityysiä autotallikuppiloota ei ainakaa poliisi vainonnu. Lahajomattomilla oli muita hommia.

Ku Ranskan ympäriajo on menny, millää ei oo tiätystikkää mitää väliä. Kyllä kylän siivuajat sitte joskus paranteloo jäliet. Olisin ottanu kuvan yhyreltä sivukujalta jota akkani ja kakarooreni kans oikaasin kotia. En uskaltanu, kun kujalla riahuu jonkun kiintestön asukki.

Sovittihin, notta kukaa ei tua kotona kenkiä tupahan. Se kuja lainehtii ihimisen kusta ja herrat pystyy truikkimahan estootta, vaikka kulukijoota oli.

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Ei varmaan ollu häävi käveleskellä...nko muuten sielä pakko olla niitä bajamajoja, kusiputkia? Suomeshan on pakko olla määrätty määrä per yleisötapahtuma.

Tabermannin poisnukkuminen pysyäytti mutkin. Erittäin surullista.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi: Varmaan on täälläkin lainsäädäntöä yhdestä sun toisesta asiasta. Kansanhuvin kohdalla lipsuu aina. Ja kaikki.

Tabermann. Joo, bestis telkkarin jätkistä.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Mäkin tollasen, sisällä, kuntosalissa, 3 tuntia, suurkuva seinällä ja katseltiin noitten seksikkäitten Tour de France-miesten takapuolia.. hiki virtasi.