sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Ny mua viärähän linnasta linnahan

Mullon ollu pikkuusen murehena tämä linnoos kulukeminen. Voin ny justihin sanua, nottei sellaaset viranomaaslinnat ku Vaasan linna tai Kakola oo muresna. Oon kumminki kiärtäny ny nuata kivitupia jantus jaloon. Pitääs oikee ostaa tuallaanen, ku mullei oo koskaa ollu ku puutupia. Kiven sisällä olis ainaki viluusta asua.

Prinsenkasteel keskiaijjalta (rak. n. 1500). Aloottelevan kuvataiteelijan Adolf Hitlerin roskaporukka piti tätä tukikohtanansa ja sitte ne viittii särkiä tämän, ku oli kiirus kotia.
Kasteel van Ham Steenokkerzeelissa, rak. 1490-1505 valakoosesta hiatakivestä. Nykyysin tämön monumentti (turistikohores)

Ei osunu tua lentsikka linnan ottahan.

Kasteel de Ribaucourt 1700-1800-luvulla rakennettu. Perkissä. Ny jonkun firman omistukses.

Linnan raunio matkan varrella johonaki Namurin likellä.

Tämä olis myytävänä, hinta vain 1.600.000 eurua. 10 makuuhuanesta, 4 kylppäriä. Rakennettu 1800-luvulla, remontootu viimmesen isoon sodan jälkehen. Kelepaas varmahan kortteerata.

Olis oma järvi tuala puiren takana.

Tänne suulihin vissihin sitte tällääsin fillarit ja muut brutaaliastalot.

Parinsaran neliön olokkari. Joo. Piisaaskohan kymmenen makkaria ja neliä kylyppäriä? Pitää viälä pikkuusen funteerata. Olishan nua arvot kohorallansa , jos sattuus tulemahan pohojalaasia tuttuja visiitillen.

Viimmeenen linna olis sikäli lähietuunen, nottei oo ku pualen kilsan pääs tästä. Jos rupiaas finanssipuali joinki hohuuttamahan, vois polokupyärän tarakkarauralla veivata seslongit ja pari kiriahyllyä uutehen tupahan. Säästyys muuttoautolaskut ja vois käyrä ostamas vaikka pari kynttilää säästynehillä rahoolla, nottei tarvittisi sitte siälä pimiäs koros pääkkyläästä ovipiälihin hakata.

6 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Jestas sentään, mitä kuvia ja kohtehia! Tuas erellises postaukseskin. Kyllä meirän täältä passaas lähtiä kyläälemähän, ku laittaasit jokahittelle oman kammarin kuntohon, olokkaris voitaas pitää juaksukilipaalut, niin ei juasta aitoja kumohon. On se vaan ollu ennen rehvakasta asumista. Moon joskus miettiny, notta mistä niillä suvuulla oli oikeen rahaa, ku ei sekään keksintö ny niin kamalan vanha oo. Tekikö ne pohojalaasittaan itte vai mistä ne tuli, rahat? Nehän ei muuta oikiastansa tehny ku päivät pääskytysten talsi käsikynkkää puistoos aurinkovarjon alla, ei talonpoijilla tai torpparilla voinu olla niin paliua antaa veroonakaan. Vai fillarin tarakalla raijaasit tavarat tuanne. Mihinähän tuan huanehen tavarat on? Lankoja katuaas nuan isoohin huushollihin multa palio.

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Tulipas isäni tosta otsikosta mieleheni. Sekö päästeli tuota menemähän oli hällä lauluääntä.
On siellä kommeita huusholleja kelepais mullekin kuhan siivoja tulis kaupanpäälle.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi, isoolla alakukiriaamella: Mä tällään kamarit pännihin ja airat sinne olokkarihin pitääsköhän olla yks vesihautaki varooksi.

Näiren varallisuuresta mullon sellaanen epäälys, notton tullu timantti ja kultavarkahis oltua. Tämän maan entisellä kunkulla oli kakskytkertaa tätä maata isoompi yksityysvaraastelupaikka Afrikas. Kongo. Uskon, notton hynät sellaasta perua. Tua varaastelun perimä näky koko aijjan, ku silimittelöö.

Anna: Tällääsiä tupia on koko aijjan myirä ja halavemmalla ku, jonku pitsakeisarin kioski Vaasas. Kylloli ruma tupa, ku kuvasta kattoon.

Mansikki kirjoitti...

Mä oon aina ihaallu ja ihimetelly tuon aikaasta rakennustaitoa, on ne ollu mestaria ja sen aikuusilla vehkehillä. Hianoja linnoja ja maisemia muutenkin kertakaikkiansa.

Vilukissi kirjoitti...

Laita vaan yks vesihautakin, sitei koskaan tiärä, koskon vesi loppu.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi; ny ev voi muuta ku hekottaa.