maanantai 26. heinäkuuta 2010

Maanantai

Kun on kesä ny, matkaalen. Eenoo viittiny viäläkää pahemmin kurnuttaa pörrööstimillä asiooreni tähären. Pyärän lestalta näköö ja havaattoo. Jonkun pellilooran soffalta huamaa kesälläki hermostunehen liikentehen. Ohi pitääs päästä paikas ku paikas. Nervöösin huamaa munamankelinki letteriltä, mutta mankeloojaa kunniootetahan.

Kurakko ei oo Sutelallarvas, Näyttypiis eikä Heikkoolan Jaurilla. On pelekias. Koron likellä.

Tosi huano kuva on taas tullu otettua. Maasto on nevaa, ja tuallaasta ronttua kasuaa.

Lupas tällätä tervyysiä Suamehen lajikaverilleensa. Otti mun lajihin ja siihen kettahansa, mutta väitin notton ny muita kiiruhia. Sanoon palajavani tähän asiahan.
On täs hiano kuunnella monesävyystä kellon kalakatusta maalaasmaisemas.

Tätä naapurin tupaa en osta. On niin terävä piikki katolla, notta laskuvariohenkilö voi klosata siihen kallehutensa. Omistajaa ei varmahan silitettääs silloon päästä. Pitikö tua teherä nuan teräväksi?

Tämän pyhimyksen sivuutte tramppaan melekee joka päivä. Ov visihin joinki sivistymättömiä seuralaaseni, ku toinen nostaa vasimenpualohoosen kinttunsa ja sihahuttaa jotaki kellertävää liäntä tolopan juurehen. Se, jokei oo mahananaluuskusija peittää aina hualellisesti sen toisen liämen omalla paremmallansa. Voi olla notta kaverini tiätää paremmin, kuinka täälä ollahan.

Pitääs vissihin eres väliaikaasesti kattella jotaki muuta, ku tätä jokapäiväästä. Mörköperälläki olis kiva käyrä, mutton aina kylymä, paitti tänä suvena. Mullei yhtää haittaasi, vaikka siäläki olis pimiä kesäöisin. Mua nukuttaa yällä.

Tuasta tuliki miälehen, ku soran aikana joku ökyisäntä lähti pyytämähän kansanhuallosta lisäkorttia lamppuöliyn ostohon. Virkaalija tiarusti; onko teillä lapsia, sairaita tai vanhuksia kodissanne. Olis ollu lisäkortille eruksi jos olis ollu. Juureva isäntä siihen: Meillei oo kakaroota, kipiöötä eikä vanahoja. Meillon pimiä.

4 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Nevaa... nelkyt vuatta on aikaa, kun olen puhunut(tai kunnellut?) suomea..

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Hannele; neva on vissihin suameksi suo. Ku en tunne täkälääsiä nevatyyppiä se on vaan yleesnimenä nevaa. Suamen nevatyypit tunnen.

Vilukissi kirjoitti...

Vai oli isännällä pimiä, heh. Oikeenko lammaskatras sua kyseli niinku pässiksi?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi; jos mä ny oikeen ymmärrin niin tuallaasesta oli puhes. Pikkuusen jätin jotaki asioota optiooksi. Tiärä sitte.