perjantai 30. heinäkuuta 2010

Ihan tavallista

Löyrin krekoolimaahan mennesnäni tasan yhyret hanskat, hyvät kylläki. Yhtään en valehtele, jos sanon mulla olovan niitä kymmeniä paria. Löyrin täs kuurnikooresnani ykyhyreksän oikianpualuhoosta kinnasta, mutten yhtää vasimenpualohoosta.

Sitte tuli riamun kiliahrus, löyrin ehejän parin. Ja viälä sellaaset pitkävartiset, nottei nokkoonen polta kaluumia tuala möyrytesnäni. Joillaki on sukkia varaasteleva pesukones. Minen tiärä kuka karehtii mun kintahiani. Moon niin herkkä kynnenaluustöhönälle, notton kintahat yhtä tärkiät ku kummisaappahakki, heltehestä hualimati.

Paritittomille sukiilleni oon kekannu ratkaasun. Tällään yksinääsen aina samahan lootahan ja vertaan saalistani muutaman kuun väliin. Rillien katuaminen on jo vaikiampi juttu, jos ei satu olla näköviä tuvas. Iliman rilliähän ei rilliänsä voi löytää.

Moon tuallaasten lukukakkulootteen suurkuluttaja. Ymmärrettävästä syyntä. Moon yrittäny niitä piristellä joka maharollisehen paikkahan, nottolis joskus sellaset pääski. Tämon vaan niin kiusallista ku kulien lukurillit pääsnäni, hakkaan ottaani ovipiälihin ja putooleen portahat alaha. Jos taas mullei oo niitä rilliä, mä en näje pöyrälläkää yhtää mitää enkä löyrä mistää mitää.

Mä en ny oo ihan varma, olisinko mä pikkuusen vanahee ku eileen. Löytääs eres alunakan, notta vois sihirita siältä ja yrittää ynnätä.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Tierän yhren, joka kulukoo rillit takaraivolla aina sen aikaa, ku sei tartte niitä. Kokeeleppas! Ainakin silloon voi kattua hyvin taaksepäin, vai?

Säkin käytit sanaa hualiMATI!!! Siis mati, eikä matta. Multa katuaa niittipyssyt, piänet rautasahat ja magneettinen kerääjä varrella. Hitto, ku tarttis niittipyssyä ja sitten ku se löytyy, niin niin mihkään en sitä enää tartte.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi; huamaa alakukiriaamen koko: Moon kauan imehrelly, nottonko "hualimati" mun isän tai äiteen murtehen perua. Naapurikunnistahan noli, tai mitä noli: Äitee henkäälöö viäläki.

Alakuperääsehen aihesehen: Pitääs olla koko aijjan kaikki rojut föliys jotta päriääs. Mä viän kultaani aamulla metrolle, hakkaan kaikki taskuni. Auton avaamet, koron avaamet, ajaopaperit, pikkuusen hynää, kännykkä. Jos en heti huamaa, mikä puuttuu, teen uukkarin seuraavis valoos. Tälläästä. Ja sattuu uuseen.