keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Avartaa

En tiätysti saanu siitä kuvaa, ku lennin pyräni kans etupyärän kautta seliälleni katuhun. Oli komia lento paapalta. Suarin vartaloon kerien.

Vinttasin kärelläni ainaki viiskymmentä meeteriä ennen sitä polokupyrätiän ristoosta, notta mitä kuusaalin seuraavaksi kääntymäpaikaksi. Mulukaasin vasimen olopääni ylitte. Kaukana oli joku pemari.

Käännän sitte sarvista siihen suuntahan, mihinkolin varoottanu menöväni. Kuulen sitte vasimenpualohooses korvasnani pemarin kurnutusta. Silloon tuloo jostaki ytimenjatkoksesta käsillen hätärijarrutuksen ohojeet.

Salaman nopiasti tilannes on sivuutte. Mun mehureppu alimmaasena, mä seuraavas kerrokses ja mun pyärä koko rysän päällä. Kaikki oikiaksi kuviteltuhun asentohon ylösalaasin.

Joku voi tuallaases tilantehes olla vihaanen, mä en. Keräsin kamani siitä karulta ja jatkoon pyärälenkkiäni. Autoolia oli yhtä kooli. "Saatanan pyärääliät" , kuvastuu hänen vittumaisen ylimiälisestä naamastansa.

Tua entinen kameelikuski ei olis vinguttanu jarrujansa, jos ei olis tuntenu pelekian lainsääräntyä. Täs maas jalaankulukijat ja pyäräälijät on ensin ja sitte vasta hörnöttävillä vehkehillä kulukevat.

Perunoota pitääs mennä kaakertamahan.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Jestas...teit niinku osa pyäräälijööstä Ranskan ympäriajoskin, aivan, sehän onki ymäriajo. Onni onnettomuures.

Heh, en meinannu päästä millään ekan lauseen "päälle", ku luin notta "Lenni" monta kertaa enkä lennin, vaikkolit piänellä kirioottanukkin sen sanan. Ei ollu Lenni ei. Luulin ensin, nottolit lapsuures! Niinku tuas erellises postaukses Hankahilla maissit.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

vilukissi: minkähän tähären vililukissi kiriootetahan piänellä?

Jaa, jotta mun kiriootuksieni päälle ei pääse. Soon täälä sukuvika ku suksi ei luista.

Hankahista tuli miäleheni... Ev voi ny sitä sanuakkaa. Pahoottelen.