lauantai 4. joulukuuta 2010

Pikkuusen tihkaasi

Oli siälä pellolla pikkuusen paree hiihtää, ku kesällä olis ajatellu teherä samaa hommaa. Silloon en kyllä koittanukkaa, ku tuumasin, notta viimmetalaviset pitovaksit kerää kaikki roskat suksien pohojihin.

Saattoovat naapurit imehrellä mun yksinkertaasta touhuani. Kiärrin muutaman hehtaarin peltua melekee tunnin iliman sen suurempia päämääriä. Ihimiset ei tääläpäin eres käsitä kuinka ja millä mä siälä pellolla oikee mesoon. Jokku on voinu kattua Eurosporttia ja pikkuusen ovat saattanehet olla kärryyllä mun touhuustani.

Viimme talavena hiihrin naapurikyläs. Ny lähärin koronportahilta niinku Suames. Taitaa olla talavi aika lyhkäänen. Nyj jo sataa vettä. Jos on yäpakkaasta, aamulla lähären suksittelemahan.Yhtenä talavena onnistuun suksittelemahan täälä toistatuhatta kilsaa. Silloon kyllä piti ajella autolla lumilähtehillen. Mun kropalleni teköö oikee makiaa suksitteleminen. Sen tähären kaluuttelen heti, ku ov vähäki rähämää maas. Soon vissihin sukuvika, ku sukset ei tökkää.

1 kommentti:

vilukissi kirjoitti...

Mukava on suksitella ja saa pirättääkkin välillä, vaikkei mettäs olisi välillä käynykkään. Rehupiikles laulaa, notta heti mettän jäläkihin saa pirättää. Anna niiren kattua ja jos joku kysyy jotaki, niin sano, notta kohta oot perillä.