perjantai 17. joulukuuta 2010

Rännit tukos

Mihinää kohtaa Suames ei voi käsittää, kuinka ihanaa ruuhka voi olla. Jaa, jotta Helesingis ja Seinäjoella on sellaasta. Mä en sano ku maailiman miäs, jotta lähäre kattelemahan toisahallen.

Muutama lumenhiven putos taivahalta ja ruuhka parantuu. Pitää ajaa varovasti, senhän sanoo aikoonansa justihin kuallu Enska setäki teevees. Liikennesrarios sanotahan, jotta akkani käyttämä metrolinia on tukos. Olikohan sinne putkenki pääsny vitiä?

Olin viälä unenpöpperös ja sanoon kullalleni, notta kiikutan sun tällä koslalla kustannuspaikalles. Nyäkkäs ja sitte vaihroon vilikun toisahalle. Joo.

Kunkun linnan viheriöötten siivuutte meni hyvin. Sitte rupes punaaset lamput hehkumahan. Niillei oo mitää ajastusta seuraavihin valoohin. Kraapiin pikkuusen hilsettäni yli tunnin kähämäälyys.

Kuures minuutis oon kruisaallu tuan saman matkan silloon, ku rahavas on ansioosnansa. Minen ymmärrä kaikkia asioota. Se on selevä.

Nyt tämän kaupungin seutuhun suunniteltu monta sataa kilsaa uusia raittioomiväyliä ja ohitusrettiä rekoollen. Hyvä tiätysti on niin, jotta johonaki suunnittelutoimistoos eres joku ajatteloo.

Tämän seurun liikennesongelmat olis pois, jos joku tääläpäin hyväksyys järkevän ajattelun. Kysyysin päättäjiltä, jos mullolis vaikutusvaltaa: Minkä tähären kaikkien pitää mennä samalla kellon numerolla töihin ja ihiminen on joka päivä ruuhkan takia myähäs. Minkä takia isoos autoos on vain kuski? Mä en millää ymmärrä kansalaasen vapautehen perustuvaa teiren tukkimista.

Ihimettelen näitä satojen miljardejen ratkaasuja siihen, notta ihiminen saa olla vapaa. Vapaa könnäämäs ruuhkas ja rupsuttamahan autua tyhyjällä lyännillä.

Ei kommentteja: