lauantai 25. joulukuuta 2010

Tykkään ja en

Jouluriamus on hianoonta, ku läheesekki sen haistaa. Vaikkoon pakana, kerran vuares piäni aivotoiminnan pirättäminen ei tee huanua. Jaa, jottoliko toiminta ny vasta pirätyksis?

Mun koiruuskaverit ei osaa arvostaa juhulaa. Non maalannu mun lumilyhtyjen ja lumiäijjäni tyvet keltaasiksi. Taas pitää ruveta aprikoottemahan, nottonko niillä mitää sivistystä. Oon koittanu toitottaa niillen, mihinkä paikkohin voi tuattaa. Ei oo menny perille.

Joulupuu on picea abies (en tiärä kuinka kiriootetahan). Yks munkaas samallaasen koulun kolunnu äijä osaa joka vuasi myyrä meillen oikian kuusen. Nykki siinon muatoja ja rehevyyttä tyvehen asti.

Latvaa siinei oo. Ov vissihin joku harakka eli västäräkki istunu sen kumohon jo ennen kauppatapahtumaa. Maksoo muutoosta parikymppiä. Paliokohan soon koskenkorvas sanottuna? Mä en nykyysin tiärä valuuttakurssiista mitää.

On kuuleman jäläkehen kauhiin talavi sitte vuaren 1945. Silloon oli Hitlerin poijjat hiippaallu monta kertaa vastustamahan länsimaisten vaikutuksien turmiota. Taiteilija Adolf oli silloon jo pikkuusen kuses. Yhteeskunnallisesti oli onni, notta kylälääset osas mennä piilohon lualihin, josta taiteilija ei tiänny mitää.

3 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

nii, valkonen lumi kauneinta :)
Kaunis kuusi ja hiano lumiukko.

RH kirjoitti...

Nythän se lumiukko vasta ilmeikäs onkin, lumikasa harteilla - niinku kohauttais hartioitaan: "Minkäs teet?"

vilukissi kirjoitti...

Lumiukolla on kyllä hyvä ilme tai kokonainen kehonkieli meneillään...sou vot, se sanoo tai minkäs mä sille voin...Mullei ollu ollenkaan joulukuusta, ei latvallista ei latvatoonta mutta oikioota kynttilöötä sitäki enee. Kukas on muuten sanonu, nottei sähkökynttilät olisi oikioota kynttilöötä? Mulle ainoat oikiat pöytäkynttilät on oikeen paksuja pilarikynttilöötä (käyttäjänsä näköösiä) mutta kaipa ne sähköösetki on oikioota. Riippuu mitlä kantilta katteloo. Liian lyhyt joulu oli tai ainaki joululoma..keriinny muuta ku toisille ruakaa laittaa. mOnta kiriaa on vieläki avaamatta.