torstai 9. joulukuuta 2010

Lapio

Joskus kuali olympiavoittaja Tapio Rautalapio. Suru oli suuri, ku äijä oli kolhinu päänsä uimahallin kaakeliihin tuiskees.

Ny henki lähti suanenjokiselta entiseltä mäkihyppääjältä. Varmahan hoilottaja oli tärkiä kännäri yhteiskunnan kannalta. Viimme aikoona vissihin oli ollu korkki kiinni ja naisihimiset oli riakkunu lavan eres ku pöyrööt.

Mäki haluaasin julukikseksi. Olis niin kiva lukia leherestä, notta kuinka oon pölläälly erellispäivänä. Ny ei kirioota leheret, mutta akka pitää kolumniansa yllä. Kolumni on kohtalaasen henkilökohtaasta mulle.

Muistaako kukaa hautajaaspuheesnani, notta nostin piänen hirven vasan vesiojasta Sutelan larvas. Vasa olis muutton hukkunu, jonsen olisi havaannu sen hätää.

Mun julukisuusarvo vois kehittääntyä vaikka siitä, notta kuseskelen joka päivä pihalla takaoven viäres. Ittelleni selekiä käyttääntyminen vois olla medialle suuri rahastuksen konsti.
Ku on rahat kaikki, kusen sellaasehen paikkahan, johona ei tartte vetää kaupan vettä tuatoksensa päälle. Oon laskenukki, notta säästän pirusti hynää omituusuurellani.

5 kommenttia:

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

olishan tuo aika kiva lueskella lehdesta edellispaivan toilailut... ei tarttis ihmetella, etta mitahan sita taas tuli tehtya (jos meinaan muisti olis tehnyt kepposet).

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Öliymaahan: Kiriootin ensimmääsen blogini kunnioottamastani urheelulehtimiähestä.Keskikouluaikaasesta koriplaloolijasta kehittyy myähemmin tosi suuri juurnalisti. Matin tapa käsitellä asioota oli sellaasta, notten siihen pysty.

RH kirjoitti...

Kyllä mieki Rautalapion muistan, tai sen, miten se kuoli. Kuinka onkaan jääny mieleen se... lienenkö järkyttyny siitä, miten ei päävammasen potilaan aivoverenvuotoa lääkintähenkilöstö tajunnu, vaan antovat sen kuolla.

Mejän isäntä kusee etuoven viereen, hyi hiisi! Sais tullakin media kuvaileen mokomaa, josko älyäis tehä tarpeensa pyttyyn niinku ihimiset, eikä kuseksis pitkin pihoja niinku koira. Mutta on siinä vieressä iso kasa tupakannatsojakin - jos ei osaa, niin ei osaa. Paitsi huutaa lapsille, jos ne unohtaa korjata jälkensä.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Jos liritän kruusikuppihin, joka veto maksaa mulle vesilaskus maltahia. Sivistyny ihiminenhän säästää luannonvaroja ja kukkaruansa.

RH kirjoitti...

No meillei tarvi maksaa vejestä, likakaivon tyhyjennyksestä vain, eikä pienestä häästä ees ruukata vettää... mutta voishan sitä näin talaviaikaan vähän kattua, mihin sen keltaser reiän tekkee... ku ei ole semmosta takaoviakkaan.