sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Hevoosella pääsöö

Pyhän Nikolauksen (Sinterklaasin) päivä: 6. joulukuuta. Merenkävijöiden ja lasten suojeluspyhimys, joulupukin esihahamo. Belgias kakarat saa lahajoja Suamen ittenääsyyspäivänä. Kuva on otettu klasin läpi.

Kyllön komeeta ja kunniootettuja hehevot. Melekee jokahinen pyhänseutu koron erestä menöö jonkullaanen kopukooren kulukues. Soon kaikkiin komiinta, ku ratsupoliisit marssittaa hevoosiansa sulietus ryhymäs.

Suames en näje hevoosia ku kattelemalla niitä jostaki ratsupaikoolta tai raviraroolta. Täälon vanahat kunnon ihimisen palavelijat oikees töisnänsä. Kuinkas nuata mellakootakaan saataas aisoohin, jonsei ratsut tulisi hätihin. Soon niin korkia elukka, notta kaikki kusipääkki kunnioottaa sitä.

Moon saanu itte kylläni nuasta elukoosta. Mun piti nuarukaasena haravoora heinäpeltua hevoosen vetämällä haravalaittehella. Molisin halunnu kurnuttaa sillä Valametilla, mutta isäntä oli sellaasta miältä, notta klopit opetteloo hommat alakuperääsillä konstiilla.

En koskaa oo menny istumahan hevoosen selekähän, enkä toista kertaa mee. Molin rakuunapataljoonas armeijas. Ei siälä ollu enää ku jotaki kytöruunia hommis. Olisin saanu maneesilla ilimaasen ratsastuskoulutuksen, mutta sylykääsin ku niin sanottihin.

cheval, paard, pferd , horse, loshad, häst, hevoonen. Kyllon hianoja sanoja hevooselle. Ensimmäänen sana on ranskaa ja tua sana on tosi hiano. Cheval -voiko asian paremmin sanua?

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Nuo työhevoset on kyllä tosi komeita ja isoja otuksia! Onhan ne kauniita ne tikkujalkaiset, laihat ja pitkäkaulasetkin hevoset, mutta ei ne nuille pärjää...

Hiihä sie, ku vielä voit! :)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Sanna; Nämä tömppäjalaka hevooset on tosi ihastuttavia. Kilttiä, oikee ihimisen kaveria.