torstai 3. maaliskuuta 2011

Jotta mitä hä

Suamalaanen juurnalismi on ihan perseellänsä. Mulloli pari päivää kaikki ulukooset liniat kiinni ja silloonki tapahtuu maailimalla jotaki. Tervetulua syämähän notkiaa jäätelyä pakastehestamma. Sähkökki oli kiinni.

Mä luin jostaki leherestä, jotta Matti Heikkinen voitti kymmenen kilsan maailmanmestaruuren. Mä luin tiätysti innoosnani voitosta juttua eteheppäin. Kolomes kappalehes Matti oli kympin mestari. Itte näin telekusta, notta Matti oli kyllä kympinkin kohoralla likellä kärkiä, mutta kellot knapsahutettihin viirentoista kilsan hiihron jäläkehen.

Mua vituttaa paskahousujen kirioottaminen meriahan. Voi olla, notta toimittajien valinnas on suuret numerot äireenkiäles etuna, mutta mum miälestä kirioottajan pitääs tiätää eres pikkuusen asiasta mistä pränttää.

Ex pääministerin Matti Vanhasen isä Tatu laukoo jotaki, Hyvä se. Sitte joku tarkistava ja vielä kerran asiansa tarkistavan toimittajan sormista lähtöö, notta Tatu Vanhasen isän suusta tuli ny tuallaasta.

Ottaa pikkuusen kaalihin, ku moon avustajana kiriootellu Antero Okkosen kirian ohojeella vain totuuksia uutisina. Miälipitehet on aina ollu eri kastis. Ny vissihin kaikki on yhtä sontaa.

Mä ny orotan jantus jaloon, notta brittileheristä saarahan hyvä uutisirea. Tottahan se on, notta jääkarhut tramppaa kauppatoriilla ja kalakauppiahat on ihan hupinas.

Harkitten viälä hetkuusen. Pian oon laittavinani kaikki tiarootusvälinehet kokonansa kiinni. Viälä kahareksankymmentäluvulla toristettihin suamesta kattuen itääsen valtion ja Suamen hyvää yhteistyätä, avunantua ja ystävällisyyttä.

Tuli niistä silloosilta matkoolta muukki umpikännis ku Ahti Karjalainen. Toimittaja kysyy Seutulas lentokonehen piätyspaikas, notta, mistä asiooista tällä matkalla keskusteltiin.

Ahti sitten varjellakseen tax -free kassinsa näkykymistä, mainitsi: Keskustelimme sellaisista asioista mitkä tulivat esille.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten hyvin, mutta taxfree-kassin kanssa taisi tulla Väinö Leskinen.
Minkä eteläpohjalaisen alueen murretta muuten kirjoitat? Itse olen pohjalaisista vanhemmista, mutta asunut ylt'ympäri Suomea.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Tavattoman hyvä kommentti. Asia vain oli niin, että Ahti Karjalainen osasi piilotella paremmin kassinsa kameroilta kuin vähemmän matkustanut ja julkisuuden armoilla ollut kolleekansa.

Anonyymille voin sanoa, että kirjoitan vain oikeaa pohjanmaata, joka kieli on Pohjankyrön kirkon ympärillä.

Olen joissain määrin sotkenut murteeni siellä sun täällä asustellessani. Tälläkään hetkellä en osaa mitään kieltä kunnolla.

Minä saatan kysyä jollain kieelellä vat is prijse täs kanapaketis? Kauppias lähtöö ja sanoo, hau meni pois ja heilutti häntäänsä.