perjantai 25. maaliskuuta 2011

Jotta kiitos kyllä

Lähti vissihin äsköön otsikko sillänsä. Sormiakropatia on täälä huipusnansa.

Jos molisin jonku isoon paikan yksinvaltias, niinku Libyan, mullolis hallinnolisia vaikeuksia. Paha juttu, nottei mullen oo tullu suvun rasittamana kunnon hommia, niinku ihimisten listimishommia.

Sellaasiltahan pitää nirhata pää irti tai puhkaasta vatta, jokka ei osaa olla kunnolla. Sehän on nähty aina, jos joku on viittiny lukia historiankirioja. Suamen sisällissotaki oli tosi kovaa ihimisten puhkoomista millä astaloolla ny hyvänsäkki. Viikattehillaki.

En pysty perkaamahan tuaresta lohta sen enempää ku affenaakaan. Mikää viipalootteminen ei sitte varmahan olisi mun hommia ittevaltiahana.

Mitä sitte mun hallintokaurella julumistelisin. Tällääsin niin suuret verot huvikseni, jotta köyhät sais kylymisnäsnsä imehrellä, minkälaasta verhaa pistää niskahansa. Tuakin on vanha juttu, sellaastahan kansalaasten valittema eruskunta teköö koko aijjan Suames.

Ilotaloosta en puhu sanaakaan. Jos ottaasin valtion pankista pikkuusen hynää ja sanoosin alamaasilleni, notta kukin saa ny mennä finnairilla kattomahan vapahasti maailiman sorankäyntiä. Tiärän, nottei kaikkia kiinnosta tussaroominen.

Saattaasin saara sellaasenki älynvälähryksen, notta ny kaikki halukkahat saa mennä ilimaaseksi paahtamahan Gran Kanarialle nahkansa rakoolle. Finnairilla. Siinolis pikkuusen ketunhäntä kainaloski. Ainaki tyällisyys lisääntyys, ku lekurit sais hyysätä lisääntynehen ihosyävän nystyröötä.

Sitte mä määrääsin, jotta autua pitää ruveta tyyräämähän väärää pualta tiätä niinku englannis, jaappanis ja austraalias. Siinolis sellaanen täky, notta pitääs pikkuusen himmata vauhtiansa ku on uuret olosuhtehet ja kaikki rattikuviot ei enää täsmääkkää. Vois hitahantua kauhia kaahaaminen.

Tupakkiasiat on jo määrätty. Ku oonki miältä, kokis pitääs kiältää lailla. Tarkootan ny sellaasta mustaa juomisehen tarkootettu litkua. Tai joo, pitääs harkita vissihin. On siinä kuras hammaslääkäriä tyällistävä vaikutus, ja likakaivosektoria. Kusta tuloo koko aijjan ja se kans tyällistää. Pikkuusen toimistoväkiäki.

Sitte mä viälä määrääsin, nottei koirat saa tulla kuseskelemahan mun kintuulle, niinku ny tapahtuu. Sanktiota en oo tuallaasehen asiahan viälä harkinnu. Tottapa määrääsin kusitoloppia ainakin saran meeterin väliin joka tiälle

3 kommenttia:

RH kirjoitti...

Kakkapussiroskikset niihin tolppiin kans, ja kiertävä roskiksentyhjennysvuoro kaikille koiranulkoiluttajille :)

Mun kalenterissa lukee enskuussa että "maa-artisokka", ja hämärä mielikuva on, että sun kanssa ollaan ko. juuresta puhuttu, mutta ei kuvaa siitä, mitä on puhuttu. Pitäs kai panna kasvamaan, mutta mistähän niitä löytäis...?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Sannan kans on ny niin,notta tiärän kirioottaneheni maa-artisokasta. Tein siitä jotaki einestäkin. Varmahan sanoon kuinka se eines tehtihinki.
Ny mua vaharatahan niin kovaa silimihin, notta pitää vissihin lähtiä jollekki hännänhuiskehellen.

Palaan, en pala.. Äijänkäppyrä.


Johonaki mun

Unknown kirjoitti...

Hemmetti ku pelästyin ku ensteeks luin et koskis tarttis lail kieltää. Onneks se oliki limpsa eikä viina.

Must ei kyl ois ittevvaltiaaks. Liia rauhast pitävä. Ja se rauha oli sit kans kirjotettu pienel, mä mitää akkaa tarkottannu. Ei tartte alkaa vinoileen... ;D