maanantai 7. maaliskuuta 2011

Kähämääly vissihin veris

Haluaasin käsittää, mutten osaa. Pohojalaasen meren rannas olovan Nikolainkaupungin palakkapomo on sekoottanu täyrellisesti omat ja toisten rahat. Tuloo vain miälehen, notton moni muuki asia menny sekooksihin.

En nii piittaasikkaa asiasta, mutton rosvo mullen pikkuusen tuttu. Oltihin täälä samas yhyristykses apulaasina, tämä kaupunkiherra tiätysti pikkuusen ylemmällä oksalla. Ei nautittu luttamusta vissihin kovin kauaa yhtaikaa. En ny rupia arkistoja kattelemahan.

Mullei oo kestäkään henkilöstä mitää ennakkoasennesta vaikka tuntisinkin. Mä ev voi tiätää, onko Osuuskaupan etuja käytetty eli ei. Nyt jo monta vuatta oon nähäny, nottei kaikki oo likikää totta mitä leheris seisoo.

Rupiaa tulemahan sellaanen miäli, notta lykkään pumpulia korvihini ja jätän klasini takan ottalle. Pumpulit korvis iliman klasiita rakkilenkit kumminki onnistuu. (Iliman klasiita on oikiaa kiältä, vaikka tuntuukin hassulta).

Ei oo mitään uutta, notta valtaa tai asemaa saanehet unohtaa takkinsa narikkahan. Entisen kuallehen kunkun velii joutuu ottaman päähänsä kauhian näköösen lätsän. Ei siinä mitää, mutta se pulliampi kloppi rupes tekemähän rakennusinvestoontia kunkun luattokortilla tai ainaki kunkun tiatoosesti.

Mua ottaa päähän se, ku en oo saanu mistää valtaa eli voimaa, notta voisin saksia käsiä poikki Kongos laiskannäköösiltä nyhtyriiltä. Tämä viimmeenen virkes on irvaalua, mutta sen sisältämä asia on täyttä totta.

Tämän maa kakskymmentä kertaa isoompi Kongo oli kunkun yksityysomistukses. Käret poikki jos hommat ei huvittanu. Kooli mikä kooli, tuumas kunkku.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kaikellaisii valtasa väärinkäyttäjii niit onkii. O ollu ja tulee ain olee.

vilukissi kirjoitti...

Joskus miättii oikeen tosisnaan, notta piittaako eres lukia, kukon kärähtäny ratista ja kuinka monetta kertaa ja onko rahaa karonnu jostakin ja kuka osti minkälaasia kenkiä tai klettuja, toisten rahoolla. Uutiskynnys sais olla korkiee. Ainaki johonakin asioos.

klasiita...on se oikiaa kiältä, minen ollu liioon aikaasemmin nähäny sitä kiriootettuna.