torstai 8. lokakuuta 2009

Kalsarit ärsytti

Moon ollu vissihin liika kauan rästäsvuaros, ku mä en oo enää varma luetun ymmärtämisestä. Sanat on ittestänsä seleviä, mutta ne on ku palapelin nappuuloota sikin sokin. En pääsny selevyytehen tämänpäivääsen sontasioonin uutisesta. Raavas miäs piänisti harianvarren monehen palahan mäntätesnänsä parikymmpistä kloppia Vimpelin Lakiahariulla mennä tammikuus. Se selekes käräjäuutisesta.

Uutisen otsikkokin oli tyhyjentävä."Vaimonsa seurapoikaa kepittänyt mies tuomittiin pahoinpitelystä." Vaimoonen oli toimitellu ehtoonpuales menevänsä siivuamahan vuokrakämppää. Äijjällä oli sitte kuulemma tullu joku epäälys, muttei leheres ollu selevitystä, notta mistä. Parin tunnin perästä se tuumas kans lähtiä majalle. Leheres ei puhuttu, notta siivuamahanko kans, vai muutooksensakko.

Kämpällä oli ovet tällätty säppihin. Äijjä kolisteli aikansa ja sitte näki hussuttimen alta jonkun nuaren klopin kalsariisillansa tuvas. Varmahan nuaren miähen köykäänen siivousasu sai herran veren kiahahtamahan. Se katkaasi luuranvarren ja sillä tyngällä sitte piänisti oven klasin ja lähti tarkkaalemahan siivousasuja. Kauhialla huurolla se sai poijjanklopin yläkerran sängynala piilohon ja varsinaanen siivuaja häippäs krannihin soittelemahan poliisille.

Sängynaluunen löytyy ja herra rupes raitoomahan kloppia luuranvarren tyngällä oikee tosisnansa. Tynkä meni moniotteesehen poikki, mutta herra ei luavuttanu. Lopuuksi silloli käresnänsä teräväksi katkennu varren nysä. Sillä se lupas pistää poijjan vattan läpi, muttei teheny sitä. Uutisisesta ei seliinny, jotta olisko herra halunnu pistää poijjan seinähän kiinni sillä knysällä siksi aikaa, ku olis hakenu ehejemmän harianvarren.

Vähä soli kuulemma rauhoottunu ja käskeny poijjan tällätä pukuumet yllensä. Sitte soli pakottanu poijjan autohonsa. Vastahan oli tullu polisiisien vilikkuauto. Herra pirätti sen ja toimitteli hetkuusen virkavallan kans. Poika pantihin sinisen auton peräkoppihin ja herra jatkoo matkaansa.

Kyllon monta selekiämätööntä kohtaa uutises. Karehtiiko se panmputtaja poijjan kalsasia? Jos jalaas oli vaikka uuren Sloggit. Olisko äijjä ollu niin tärkiänä toisen pukeutumistyylistä, notta nuan raihaantuu. Kroikootteloohan akakki leheheren sivuulla, eikä sitä niin kummana piretä.
Ja minkätähären se poika pantihin polisiikyyttihin, vaikka se kepittäjä sitte sai ultimaattumia käräjillä? Mummiälestä uutisen tekijällä on unehtunu muutama sääntö lehtijutun teos. Vai oliskohan nykyysin niin, notta toimitellahan vain pikkuusen raamia uutisesta ja lukija saa sitte itte teherä siitä miäleesensä tarinan.

9 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Yritähä lukee kivempii uutisii.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä mieki jäin ihmettelemää jot miks ne sen klopin sinne autoo pistiit.

Se ukkoha siä sil kepukal hutos.

Noo sellaane ol tää mualima jot ei sitä ymmärrä ennee vanaha immeine.

Misthä niit mukavii uutisii löötäs?

Pirre se tipiliini

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Harvoon luen tuallaasia uutisia. Siinoli vaan niin monta kohtaa, jota jäin ihimettelemähän ja mikkei leherestä seliinny. Yleensä luen vain mukavia uutisia ja yritän pitää sillä konstia lapsenuskua yllä.

vilukissi kirjoitti...

Noli varmahan tangat ne klopin kalsarit, siksi se äijä niin hermostu, ku sillei ollu pukki koskaan tuanu sellaasia lahajaksi. Oli kyllä outua, notta poika pistettihin Maijahan, sehän ei ollu tehny muuta ku ottanu selekähänsä. Muusta ei kai ollu sillä hetkellä toristetta ja vaikkolis ollukki iliman tankojaanki, niin sekään ei anna aihetta poliisiautoiluun. En oo lukenu juttua, mutta eikö tuas ny ollu vapaurenriistostaki kyse. Äijän pualelta. Mitähän akka oli saanu, ku oli kotia menny?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Tangat noli varmahan ollukki ja kolomekymppinen oli viihanen ,ku sillei vissihin ollu sellaasia.

Mansikki kirjoitti...

Vähemmästäki sitä rupiaa karehtimahan lähimmäästänsä.

Arjaanneli kirjoitti...

Voi ei!
Tiiäkkö, että mä oon saanu just tolta siivoojapojalta semmosen siivoustarjouksen!
Ois tullu pikkuses essusess luuttuumaan, mutta mun ei sitte pokka pitänny.
Laitto mulle ilmotuksen ku olin ennenvanhaa reffipalstalla.

Vai on se saannu köniinsä?
Voi voi...
Ehtiköhän se ees yläpölyjä...

irene kirjoitti...

Jos siinoli kysymys sellaasesta jutusta, jotta poliisi ja kepin kans riehunu riitapukari oli kaverit keskenänsä. Niinhän sitä sanotahan, jottei korppi, korpin silimää noki.Oli sitten poliisilaitoksella konstaapelin pakko ottaa kalsarimieheltä vastahan rikosilimootus, jos silloli vaikka jäläkiä pahoonpitelystä.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kyllon Arjanneli ollu jänishousu. Utisen jäleken ressukka olis ollu ihan nöyrä poitsu.

Irene on sikäli oikias, notta uutises mainittihin tutusta poitsusta. Varmahan oli se konstan apeliki hyvää pataa sen keppimiähen kans.