lauantai 24. lokakuuta 2009

Vankina kotona

Mun ny pistää vihaksi mikä milloonki, ku oon joskus krätyynen ja tiätysti maharottoman hätäänen. Ei moni uskoosi vanahasta äijjästä.

Naapurin kökkäväki piirittää useen jo aamutuimahan meirät tänne kotia. Yks ja toinen yrittää täältä könytä jonkullaasihin askarehisihin, mutta pitää olla aika kätevää, jos pääsöö autoparrikaarien läpi kuluväylälle. Rakkahani pääsöö tiätysti liniapiilillä metroasemalle. Mullon aina hirmuunen määrä kaikem maailman rekkulehiä föliys ku itte lähären.

Ei niitä oikee saisi kulukeelle liniuriilla eikä metroskoopiilla. Kaikkia ei meinaa aina saara mahtumahan tuahon surullisen kuuluusahan koslahankaa.

Naapurihin on muuttamas, tiätysti jouluksi, nuari perhet. Niiren kaikki sukulaaset ja kummin kaimat on joka ikinen päivä tryskäämäs seinän takana. Ei se mitää, ku eivät yällä tryskää ja mitä sekää haittaas. Taloohan pitää saara kuntohon.

Aamuusin ku mummat ja paapat alakaa valumahan kustannuspaikalle, niilloon tyän innosta silimät jo valamihiksi ristis. Autopiilinsä jättävät mihinkä sattuu. Muutaman kerran on pitäny paapoolle pikkuusen mainaasta, notta viittittäkö pikkuusen teherä tilaa, notta pääsisin lähtemähän. Oon huamannu, notta ulukomaalaasta pikkuusen mulukaastahan, notta mihinkäs sun ny muka pitää päästä.

Kerraasti sain väylän aukaastuski ja ku mulloli viälä jotaki kolehia autotallis ja menin niitä hakemahan ja tulin rekkulehieni kans koslalleni, oli reitti taas kiinni. Taitaavat paapat olla pikkuusen maalaasia vai minkähän tähären non niin pölijiä. Täälon yleensä pyhä asia jättää kunkin kotopoluun pää aukinaaseksi vaikkolis kuinka ahtahat parkkeerauspaikat.

Monet on tällänny porttipiälehensä kyltin, johona hinuri kiskoo autua peräsnänsä. Mei olla viittitty tuallaasia viittellisiä kuvia ruveta ratustamahan. On vähä kokemusta täkäläästeen ohojaamisesta. Joku aika sitte tällättihin lappo postilooran viärehen: ei koiranpaskaa tähän, olkaa ystävälliset. Joku repii nuan törkiän puuttumisen nopiaa irti ja sen koommin porraspääsnämmä on ollu sellaasia kyynärvarren paksuusia koiran jätöksiä. Vissihin kostoksi.

Osaasko kukaa suamen puusepistä teherä mäntyflankusta toimivan ekolookisen polokupyärän? Nämä tiilestä rakentajat ainaki osaa.

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Ookko sä koskaan jättäny vasiten koslaas siihen portille? Koitappa kokeella ja katto tulooko ne moittimahan ja jos tuloo, niin sano, notta nuanhan tekin teettä!! Ostin tyttärenpoijalle puisen fillarin joululahajaksi!!Siinei oo ollenkaan polokuumiakaan! Pyärät oli kyllä kummia. Kuulemma sillä tuloo hyvä koordinaatiokyky.

Arjaanneli kirjoitti...

Lita siihen lootan viereen kyltti:
Tähän koirapostit, mutta isommat paketit tien toiselle puolelle!
Josko tokenis?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ev voi ku ihaalla vilukissiä ja arjaanelia. Te teettä päivästäni tarkootuksen mukaasen.