tiistai 27. lokakuuta 2009

Vanaha aihes

Mummiälestä oon hölöpöttäny klasinaluusestani kyllästymisehen asti. Ny tuloo lisää, ja tympääntynehien kannattaa pitää lavittan jaloosta lujaa kiinni.

Vuasi sitte viimmeset mariat pisteltihin maakoosihin suihin 22. päivä tätäkuuta. Sitte tuli halla ja tuatantokausi pirätti ku seinähän.

Akka oli aamulla jotensakki muikian näköönen. Mun olemukseni ei oo voinu sitä saara äntihin, sevverran äkkään ittekki. Hain sitte pimiän hamus vattuja rakkahalle kourallisen. Yritti viäläki näyttää muikiaa tyänaamaa, mutta kyllä se vatuulla siitä oikes.

On kiva nähärä minkälaasehen virnehesen ensviikolla kypsyvät karhunvatukat tällää akan naaman. Voi tulla turpahanki, ku rupiaa kovin imeläksi. Eheroon taharoon tuan pihanperältä herkkuja kullallen käyy kuinka käyy.

Mainaasen ny vaan, notton yks maankohta valakosipuliilla täytetty. Oon tällänny eri sukuusia ja lajisia kynsiä rapahan ja ensimmääset lykkää jo komiaa vartta. Löyrin jostaki puutarhurien lelukaupasta talavisipuliaki. Ev voi tiätää miton. Katton niiren perähän ja yritän huusata kaikin konstiin niiren kuviteltua elämää.

3 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Klasinalusasiat on mun miälestäni kovasti kiinnostavia :)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kus kerran nuan sanoot, tuloo kysymys. Laitookko nurmiperunoota? Ajatelin vaan, ku keväällä ihastuut asiahan.

Moon kyllääntyny nurmiperunoohin. Nua naapurin kiriespulut kaivaa siämenet ylähä ja niitä saa joka päivä peittää uurella moskalla. Siämeniä. Sitte ku oon laittanu joitaki koleroota ravan ala, ei posteljoonit oo kommonansa.

Ostettihin taas kiriamessuulta hianoja opaskirioja kasvimaan huusaamisehe. Mä en voi päästä millää irti tästä typerästä kasvimaa -harrastuksesta.

Vituttaa, ku menöö aika ja suuhun pantava on palio kallihimpaa ku kaupasta ostettu.

Millan kirjoitti...

Laitoonhan minä niitä nurmiperunoota, mutta parempiin suihin menivät. Meillä on tällä tontilla niin valtava vesimyyräkanta, että sitä vastaan ei yksi ahkerakaan ulkokissa pärjää. taisivat ne ryökäleet viedä perunani sekä maan alta että nurmelta.

Kyllä ruokaa kannattaa silti kasvattaa, vaikkei se tällä hetkellä taloudellisesti kannatakaan. Pian voi vaikka kannattaa. Sitäpaitsi itse kasvatettu maistuu aina makeammalta, eikä sitäkään tiedä minkämoiseen pahantekoon vielä hairaantuisit, jos ei aikas kuluis siellä vihannesmaalla puo pystys ;-)