tiistai 6. lokakuuta 2009

Pukille pitääs kirioottaa

Havahruun tänäpäivänä, jotta jouluhan on jo enskuun perästä. Tee itte timpraajien kaupas pistettihin jo kaikellaasta joulupallukkaa hyllyhyn. Melekee potkupakkokentän kokoonen ala laattialla oli täynnä paffilootia ja noli täynnä nuata miältä ilahruttavia helyjä ja ilimalla täytettäviä pukkihahamoja.

Tuli vaan miälehen, notta ny pitää kiriottaa nopiaapukillen. Tuskin oon ollu niin kelevos, jotta jouluna mitää pussinperältä heruus, mutta saahan sitä yrittää. Minen oo täs kiiruhus viälä keriinny hahamottamahan toiveslistaani. Ei oo mitää viälä päläkähtäny piänehen miälehen. Taitaa ny sitte mennä yäunekki, ku pitää koittaa tuumoostella listaa kuntohon.

Oon tavannu tällätä pukin kiriehen pihanpualohoosen oven karmilistan ala. Soon siitä aina johonku hävinny. Kyllä ne tonttukoltiaaset tääläki päin tramppaa ja kulukoo vaharaten klasiista, nottonko kilttiä porukkaa tuvalla. Luulikohan muutoon se laihiaalaanen äijjä ittiänsä tontuksi tai peräti pukiksi ku soli kulukenu Vaasan seurulla ihan sänkymariiski asti tiiraamas ihimisten eresottamuksia. No, son sen juttu. Tiilenpäiren lukua tuli.

Kyllon ny kiva orotella keinovalojen juhulaa, ku saa melekee kolome kuukautta kuullella joka kaupas pimpelipompelia. Ei helevetti, mihinä sitä ny voi oikee asioora. Mun hermot ei kestä tätä Jeesuksen syntymän ihimisläheestä muisteluaikakautta kuu tolokulla. Ku olis tiaros eres joku pikkupuari, mihinkei kaikem maailiman joulukolehet mahtuusi eikä omistajat osaasi tällätä mitään levyä kilisemähän.

Pikkukauppoja on. Noon auki vain yällä, muttei niis myyrä ku viinaa, viiniä,kaliaa, tupakkia ja säilykkehiä. Ei oo tua ratkaasu asiahan. Jos meinaa saara evästä ostetuksi, pitää trampata kilometri tolokulla toinen toistansa suuremmas marketis ja nauttia pimpelipompelista molemmilla korvilla.
Mutta ei taira olla Suames asiat kummemmin. Joku aika sitte kyselin Hyllykalliolla parturis jotaki piäntä seinäjokista kauppaa, ku mulloli vain piäni asia. Akkalauma tuumoosteli isoolla sakilla ja nupisi jotaki huulihinsa ja sitte yks älykäs hoksas. On täälä yks piäni kauppa, Anttila.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Heh, vai Anttila, joopa joo. Suuruus niinku kauneuski on kattojan silimis. Mun tuloo sääli niitä isoompien (!) kauppojen myyjiä, jokka päivästä toisehen kuuloo joulumusaa ymv. Uskon, nottei niiren kotona soi mikään, muut ku korvat iltaasin. Korvatunturin osootes on: Joulupukki, FIN-99999 Korvatunturi, laita kokeeksi sinneki kiriet, ne kuule oikiasti vastaa siältä. Ne? Tarkootin varmahan Joulupukkia, taitaa toki tontutki olla apuna kirioottamas.

Niina kirjoitti...

Mää näin eile ekat jouluvalot yhres pihas, ko ajelin illal kaupunkii päi.

Arjaanneli kirjoitti...

Mäpä tykkään kaikista niistä pimpelipompeleista ja muusta joulusesta.
Juttelin eilen ystäväni kanssa, joka on juuri eronnut.
Huokasi pitkään, ja totesi että Ihanaa, kun ei tartte tehdä joulua!
On ollut nuorena miehenä marketissa töissä...
Sanoi saaneensa lopuksi ikää tarpeeksi joululauluista ja palloista ja hössöntössöstä.
Minä ilahdutin häntä laulaa luikauttamalla Tsinkölbellssin...
Meinas jättää mut autosta samointein.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

On ilon ja riamun paikka, ku ei oo viälä tullu tinnitusta tuasta joulupimpelistä. Se on ällöttävintä, ku jotaki puhallettavia joulupukinhahamoja roikkuu rästähis ja puutarhoohin on pystytetty lumiukkohahamoja ja pukkihahamoja. Irvokkahasti hahamojen sisälle on ratustettu kirkas valo, notteivat jää keltää huamioomati.

Hyvä ku eres Anneli tunnustaa tykkäävänsä tästä inhosta.