perjantai 30. lokakuuta 2009

Mäkö muka?

Oon jo hetkuusen tuumoostellu, nottoon joinki vastenmiälinen ilimestys. Naapuris hitahan hankkuunen äijjäporukka teköö uutta kattua ihan nyhtyriä. Huitaasin sitte niille huanolla murtehellani, notta tuallaanen tasakatto vuataa pian ja teirän aluuslastulevynnä paisuu ja mätänöö.

Jotta mitä sanoot, pullia tyäläänen sitte osallistuu mun melekee ykspualisehen keskusteluhun. Sanoon, notta sun tekemäs katto on huano, jos sattuu joskus piskottelemahan. Maisteli mun sanojani ja pitkän tuumoon jäläkeken sanoo, huano tuloo. Mitä siinä sitte seleväs asias.

Moon ymmärtäny, notta katos pitääs olla jonkullaasia lappioota, jotta märkä keksiis valua maata kohoren. Ei ny sitte menny omakaa viisas ajattelu kohoren. Mullon asumatoon koirankoppi täynnä klapia. Noli vähä tuarehia ku sinne ne änkesin. Tälläsin irtokaton vähä kohomollensa, notta pääsis tuuli sinne kuivatushommihin.

Elisen myrskyysen satehen jäläkehen ei kalikkani ollu kuivanu yhtään. Pikemminki tuarestunu. Katto oli lentäny huus helevettihin.Uskua pitää kumminki olla oikeehin asioohin. Yritänyttä ei laiteta, sanotahan. En kyllä ymmärrä lausehesta yhtää mitää. Sanat käsitän, mutten niiren antamaa oivallusmaharollisuutta.

2 kommenttia:

Kirlah kirjoitti...

Mitäs tuo nyt jos ne siellä ei ymmärrä rakentaa harjakattoja, mutta kun ei niitä rakenneta täälläkään. urheiluhallin kattokin vuotaa vähän väliä, kun vesi katolla jäätyy ja sulaa ja jäätyy ja sulaa, johan se jää tekee vaikka minkälaisia rakoja niihin kattolankkuihin.

Ja noista märistä puista tuli mieleen, että kun meidän tonttia vastapäätä on energiapuun keruupaikka, on siihen tuotu kosteaa lastua lämpökeskuksessa poltettavaksi. Kasa on varmaan ainakin kymmenen metriä korkea ja kun se on nyt sisältä lämmin ja pinnalta kylmä, kun on pakkasta, on kasa höyrynnyt monta päivää. - ja haisee kuin ryökäle. Taitaa muuttua mullaksi koko kasa, ennen kuin kerkiävät viedä lämpökeskuksen pesään.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

On tavallista suurempaa ymmärtämystä tasakattojen rakentajilla. Jopa pohojammaalla väkeväs hajus luannonlait toimii. Ei putua kärestä livenny vasara ylähäppäin. Tuloo ku kola laatiallen. Nii.