torstai 29. lokakuuta 2009

Ei oo muikiaa

Ny mennähän jo toista viikkua viimmevuatista parempahan suuntahan. Ei pitääsi täälä akkaväen näyttää muikiaa naamaa. Oon saalistanu joka ikinen aamu kouranpohojallisen maukkahia vattuja. Karhunvatut ei näytä tulevan miksikään, notta non itte ansaannu moottorosahaa tyvellensä. Oon sitä miältä, notta peli on raakaa, mutta äärettömän rehellistä.

Meillon oikee vanhanaikaanen tasa-arvo täs taloos, vaikka tilastot sanoos mitä hyvänsä. Suamihan oli islannin jäläkejen kakkonen ja tämä pelekku oli puronnu yli kolomenkymmenen sijalle. Kyllä näillon näyttöjäki, ku akat sai auton tyyröökortin maharollisuuren vasta seittemänkymmentä luvulla. Viäläki äijjään pitää lähtiä akkaan pankkiasioos notkottelemahan konttuurihin, vaikkei olisi ittellä osaa eikä arpaa asiahan.

Koitan hoitaa vanahaa ajatusta, notta miäs mettästää akkaväellen evähän. Riapootin taas niitä iänikuusia vattujani tupahan. Huamasin hetken perästä notta käy ne kaulahan. Lajitoveri mohomelti niitä kitarisojen suuntahan pois tiähensä. Mutta flikan pualohoonen rakki oikee hotkii loput makiaaset kupinperältä. Ei oo vissihin tullu sille seliitetyksi, notta koira on lihansyäjä.

Tua elukka luuloo vissihin parsakaaliaki joksiki potkivaksi saalihikseksa ja kreippiä, appelsiinia, panaania ja raakaa porkkanaa. Pitääs ootta se jonkullaasehen kouluutuksehen, nottei se suhtaantuusi elämähänsä niinku saunanluukusta kattuen. Vai olisko veketarismi sittenki laajennettua ajattelua hännänhuiskulta.

10 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Moottorisaha pitäisi olla kielletty puutarhassa... tulee vain rumaa jälkeä, minä siivoan varovasti kynsisaksella. Ja karhunvatut olivat makeita tänä syksynä.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Olen jyrkkälinjaisten asoiden kannattaja. Jos vatut ei tuu mulle, mä anna niille oregonia. Kummallekaan osapuolelle ei jää vaivaanuttavia muistoja. Nii.

Millan kirjoitti...

Julmaa ja armotonta touhua on tuo Äijänkäppyrän puutarhanhoito, mutta koirat teillä sentään ymmärtää hyvän päälle niinkuin meilläkin. Meidän piskit pistelevät kaikki hyvällä halulla esimerkiksi tuoreita porkkanoita ja yhdellä on oikein himo omenoihin. Eikä johdu siitä, että olisi koiraparkoja nälässä pidetty ;-)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ei oo Millan. Noon hännänhuiskut vaan niin aikaansa föliääviä, notta haistavat notta vihiriäänen on parempi ku fläski.

Arjaanneli kirjoitti...

Mulle tuli tosta "...notta miäs mettästää akkaväellen evästä"-kohdasta mieleen ihan luolamies!
Tai Tauno Palo Suomi-vilmissä!
Ettei ois ollu se Isontalon Antti...
Tuommosta asennetta sais lykätä tänne Hesaankin. Tääl alkaa olla koko touhu vähän akkamaista....

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Pitääs muistaa notta Tauno Palo ja Jerry Levis mutta yks tuttuni Tapani Kesti. Täs maas on isoja lualia. Voi norkoolla maanaluuses tunti tolokulla ennenku toinen pää reiästä löytyy. Ja puhun ny lualista. Tuu kattomahan Arjaanneli.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Vatut kasvaa aina viime vuoden oksille..
Eikä saa lannottaa liikaa.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Jag tror, att ja vet det. Men jag har här epäkäsittämättömiä vain vartta kasvavia yksilöitä. Jag har här mycke stora broblemen in klasinaluuen. Kan du hjälpa mig? Tack so mycket.

tupakissi kirjoitti...

minä ihimettelen ny tuata tasa-arvua teillä päin, notta oikeenko totta siälä pitää miähen olla joukos pankkiasioolla? kyllä moon ny nii järkytyksis tuasta ajokorttiasiastaki, notta... Ja siäläpäinkö sitte päätethän eeuunkin asioosta, ei ihime notta sutta tuloo...

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Tupakisillen: Onhan siälä EUus uusia raikkahia keriälääsiä niinkus roamanialaaset, bulgaarit ja muut kaikkehen laillisehen tyäntekohon sitoontunehet. Onneksi eres Helsingin poliisi on ruvennu käyttämähän tervesperäästä knuppikulttuuria. Mutta tosi on täälä, notta äämmään on turha lähtiä yksin pankkiasiootansa hoitamahan. Pitää vetää muikianaamaasta äijjäänsä kravetista tapahtumaa toristamahan. Oon muka miäs, mutta mua hävettää hyvät kyllänsä tämä tapojen oikeellisuus.