lauantai 20. marraskuuta 2010

Murhari täälä

En oo millää lailla ihimehisnäni, vaikka Le Soir -lehti tiätää venäläisen Anna Politskajan murhaajan asuvan täälä. Uskon uutisehen ku kirvehen silimähän.

Tämä maa on suurrikollisten toivehien koto. Maa on täynnä kaiken färisiä ihimisiä ja poliisi on ku paskat housuus koko aijjan. Ei tartte puuttua mihinkää muihin tyouhuuhin ku viattomien salamuuttajien asioohin.

Jokku on ihimetelly, nottei Euroopan pääkaupungis oo ollu terroristitekoja. Ei oo ollu eikä tuu. Tämän man pääkaupunki on terroristien lepopaikka ja taivas. Eisunkaa terroristit rupia omaa pesää ruikkuamahan.

Aikanansa nevernyrkis tapahtuu jotaki lennokkien tupihin törmäämisiä. Olin silloon pualukas Suames. Mulle ruvettihin sitte soittelemahan, tiäränkö mä mitää törmööksistä. Menin flikkani telekkua vahtaamahan ja näjin ruattiksi mitoli tapahtunu. Vissihin koko Brysseleli valakes mun toiskätisen tiaron perustehella.

Saa nähärä tulooko turpahan tämän kiriootuksen takia. Joskushan henki lähtöö kumminki.

3 kommenttia:

kaisu marjatta kirjoitti...

miksi tässä pitäs turpahan lättiä. Hyvä juttu ihan asiaa. Hauska ja hyvä murre tekee tarinasta eläväisen. tekis mieli kysyä, juu jotta jos sais lainata, niin miten on palautuksen kanssa? en ny ainaskaa viel lainaa muuta kun menen nauramahan vakavalle asialle.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Eipä. Olen tavatoman analysoiva yhteiskunnallissa asiossa. En oikeastaan yhtään ymmärrä aikaherinien viestiä.
Sanat ymmärrän kunkin erikseen,mutta en niiden tuottamaa viestiä.
Ehkä voit kertoa lisää sähöpostiini. Olen ihan hiljan laittanut sen eetterin.

Kirlah kirjoitti...

Uskon tuon hyvin, että ei rikollisten kannata omaa pesäänsä liata. Ja mitä kerroit poliisien nahkasahamaisesta touhusta, uskon senkin ihan hyvin.
Täällä maalla on nimittäin niin, että koska kaikki poliisit ovat kaupungissa sadan kilometrin päässä, tulevat varkaat ja muut roistot tänne maalle rellestämään. Niillä on hyvä tieto poliisipartioistakin. Ne ilmoittavat partiolle jonkun rattijuopon, ja sen peräänhän poliisi lähtee heti hanakasti viivana, sehän on helppoa ja yksinkertaista työtä.

Sillaikaa rikolliset vievät ihmisten vajoista kalliit veneet ja moottorikelkat ja hups, ne ovat rajan takana, ja poliisi vain pyörittelee silmiään. Ei riitä resurssit joka paikkaan, eikä onneksi tarvinnut joutua rikollisten kanssa nenäkkäin, nehän voivat vaikka ampua.