maanantai 8. marraskuuta 2010

Kuumootusta

Ei oo hätääsen miähen hommaa käyrä asumas täs näin yhyren viikon. Pitää olla koko aijan hapinesta lämmitystouhuus. Ku oli puronnu neliähän astehesehen tuvas, oli seinät ja toppooksekki vissihin vetäny jo niin palio märkyyttä, nottei lämmityksestä oo tuntunu olovan mitää haaraa.

Kaikki tiätää, notta haihtuminen imöö lämpyä rakentehista ja koko tuvasta. Vasta ku kosteus on häipyny, mökki rupiaa olemahan lämpöönen. Vualukiviuunia on ihan turha kuumootta halakeemisaasteesehen. Vois tulla äkkinäänen lähtö täältä, jos muuri ja torni rupiaas halakeelemahan. Ei sem pualehen, rakennusvaiheshes oon ennakoonu erikoosta köyttötapaa tälle kioskille.

Oon maannu ja välillä nukkunukki soffalla ja lisänny puuta Nunnahan. Laattialämpöki on ollu yätä päivää päällä. Viimme yänä on tullu autuus. Tupa on ny ku asuuntaloo. Eihän koko lämmityksehen menny ku vajaa kolome päivää. Ei oo koskaa käyny näin, mutta ei koskaa ennen taloonmiäskää kuallu.

Ny oon enskertaa kuumottamas pihasaunaa, lujahan ottaa senki lämpiäminen. Muttei oo mulla mihinkää kiirus. Pirän siälä kituvalakiaa ja joskus ehtoompana huitelen kiville vettäkin. Oon jo tällänny kujalle romanttisia öliylamppuja ihan itteni tähären. Paitti, notta justihin kuulin, notta abi -flikkaniki tuloo saunoottemahan.

Ku pian pääsen löylyhyn, ei oo riamulla rajaa. En oo mikää saunamiäs, mutta silloon harvoon ku nuan brutaalihin hommahan pääsöö, siitä pitää ottaa kaikki kotia.

Mullon siälä toisahaltaases koros ollu jo kymmenen vuatta kiuas, kivet ja savuputket kellaris. Ei olla päästy päätinkihin, mihinkä kohtaa sauna pykätähän. Taas ku pääsen sinne, eherootan kellarisuanaa, johonka sai suikun aivan äärehen. Eherootan leikkimökkisaunaa siihen rapareperipuskan viärehen. Joo, kaikkihin vaihtoehtoohin menöö tonnuunen hynää vaikka itte teköö, soon isoo raha.

1 kommentti:

vilukissi kirjoitti...

Sun pitää löytää sinne uus talonmiäs...menöö koko aika kotosuames olo lämpimänä pysymisehen. Vaikka mukava onkin pitää praasua, niin ei oo kiva olla sormet kohomees. Sulloli hyvä juttu toi edellinenkin! Asiaa oli.