maanantai 15. marraskuuta 2010

Kunkku on kunkku

Ruattin Kustaa on ryvettyny irstaalujensa tähären. Eisunkaa soo muistanu, notta Silivia jäi kotia orottaman kunkun paluuta jantus jaloon. Voihan tuallaasen sivuseikan, ku vaimonsa, unohtaa eheroon taharoon, jos on kupis häppää.

Jos ei oo enää kupis mitää, sov varmahan kaarettu jo nialuhun aikoja sitte. Soon hianua, notta viikinkien koristus on ku kuka kyläjuappoo hyvänsä. Mua ottaa jotenki se päähän, ku Suamen kansa ei oo lyäny viäläkää mua maansa kuninkahaksi.

Mullolis tärkeetä yhteeskunnalisia asioota heti hoirettavana. Niinku notta kusipää poliitkot lähärätettääs Albaniahan turistimatkalle ja Timo Soini nostettaas varapressaksi. Siinä sitte Timpan kans juurrutettaas tapoja kansalle, nottei aina tarttisi rääkyä turhista asioosta.

Tämän maan kunkku sen tähären otetahan toresta. Vaikkei oo maas ollu aikoohin hallitusta, joku Yves on hyvää pataa kruunupään kans. Kallekustaalla on kovat hommat päriätä akkojensa kans, mutta meillä on kunkku, jota kunniootetahan.

Aikanansa joku tämän maan esikunkku vallootti Afrikasta kakskymmentä kertaa suuremman palan ku tämä maa on. Halus silloon alamaastensa ahkeroottevan. Soli heti käsi irtipoikki jos ei ollu kunkun miälehen.

Emmoo ihan varma, toimiisko tuallaanen äksiisikoulutus enää eres täs maas.

2 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

englantilaisethan tollai jo enne

vilukissi kirjoitti...

...ajattele, jos jostaki aina ilimestyys kiria, joka kertooski ittestämmä! Minen uskaltaasi olla kunkku enkä sen akkakaan, aina joku olis sinikantisen vihoon kans pistämäs toilaaluja ylähän. Toki mä pirän nuata silimäätekeviä vähä yksinkertaasina, ku eres rupiavatkaan tuallaasihin hommiihin koron ulukopualella! Non tyhymiä, jokaanen on aina jääny kiinni! Sulloli hyviä juttuja tuas alempanakin kiriootettuna. Sä osut aina päivänpolttavihin asioohin!