tiistai 23. marraskuuta 2010

Moppia kätehen

Sais kerranki kunnon siivousastalon kourahansa. Laattian moppaamisehen en oo viälä ikänä nähäny kunnollista vehejestä. Noon ku piitlesten karvakuantaloota, tai muuten vaan ihan epäonnistunehia. Siivous vois olla rattoosaaki, ku ei tarttisi manata nuata kaupasta ostettua sosimia koko aijan. Kuvas on vai osa, mitä kaikkia mullon. Eihän tuas kuvas näjy ku kolome noloon näkööstä laattiakalua.

Laattiahommis mä meen sitte aina lopuuksi kontilleni sen isoon hyvän trasuni kans. Soon paras konsti , mutta polovet pakkaa rutaata. Om mulla kyllä monet sellaaset laattiamiästen turvoksekki tällätä pehemusteheksi, mutton aina manoon jäläkehen jo niin kiirus, notten rupia kuurnikoottemahan mihinähän hyllys ne ny olis.

Pyhkinmistrasuuhin ja ainehisihin moon ollu kohtalaasen tyytyväänen. Pihanpualohoosia klasia ku ensimmäästä kertaa siivosin, mum piti teherä siihen ihan omallaanen tyäkalu. Se muistuttaa pikkuusen nuata laattiamoppia, mutton sen pesupinta karhunkiältä. Oli vissihin jääny joltaki joku pesukerta välihin, ku en meinannu saara klasia millää läpinäkyväksi.

Moov vissihin oppinua tuasta jotaki, ku kihinuttelen nykyysin monta kertaa vuaren aikana ruutuja. Mutta se jäin viälä sananomati, notta ennen oli hyviäki laattiamoppia, notta lattia oikee hoiron jälehen kimalteli. Armeijapaikasnani oli tapa, notta jos oli joku väärä nappi auki tai vaateskaappi huanos kunnos, esimiäs sanoo, notta tästä tuloo niij ja niin monta moppia.

Se moppi tarkootti, notta silloon toinen moppia saanu veti sua jaloosta persusta lattias pitkän asuntolan käytävän päähän ja takaasi. Viis moppia tarkootti tiätysti viis reisua erestakaasi. Sitte tiätysti moppi ja veturi vaihtoo osiansa. Kyllä meirän yksikös aina laattiat kiiltiki.

2 kommenttia:

Piu kirjoitti...

Olen sama miält siit, et kaikenkaltassi häristimi myyrä lattianpesu varte, mik ei sihe sovi taikk ova tehottomi. Mut toinen pual asias o see, et kumne lattia on kysymykses.
Entises elämäs sain hyvi lattiat mopatuks ko ne oliva siliä ja hyväs lakas. Nyy mul o toist sata vuat vanha lattialanku, mitä ei ol vissi ikä hiottu. Ei tul moppamisest mittä, täyty kontat harja ja rätin kans. En sentä pese millä kalsarinlahkel ko kunnollisel mikrokuirul. - Jokost sun näppis ova parantun vai viäläk verkkarit o käytös?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Mä rupian pian kehimähän kunnollisia siivousvehkehiä. Ihimettelen lujaa, notta millä ammattilaaset sa paikat puhtahiksi. Taitaa olla salatiärestä ja kartellimaista yrtittäjyyttä.