sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

pyäärääliä tappoo suren Kolmårdenis

Uutinen ei varmahan ollu rela. Joo, kivikautinen muumontunu miäs löytyy tyynenmeren syväntehestä. Osta päivän paperi ja lue lisää.

Mun kupolis on kuvotavuutta lukiesnani uutisia ei mistään. Oon mainaassu ennenki asiasta. Ennen kuuleman perästä leheristö oli jonsei ny toinen nii ainaki kolomas valtion mahti. Nykyyset leheret ei kelpaa eres hyysikän pyhkimäpaperiksi.

Kyllon niin, notta pitää itte kuvaalla uutisensa. Vuaressalon huipulta lähtöö salaanen kanava vanhankirkon porstuahan. Ja ku se Vuaressalo paloo isän isäni repun aikana, kaikki kärmehet tiäsi nottei niille kallioolle pirä mennä kiamurtelemahan ku on liika lämpööstä

Oli kuuleman perähän joskus siäläpäi sätiny ja  muistot on säilyny niis reunan kärmehis. Mä luen mialuhusti kaikellaasia kansanlaskuja ennen ku nykyysiä ns. uutisia .Jotta Tohonin äijjäki kantoo sen isoon kiven  Soinista siihen Konttahan pualohoosehen päätyhyn yli viiissataa vutta taapperi.

 Mikähän nimi sen traktoriaasen noukkapellis oikee oli?


2 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Minen liijoon viitti lukia mitään tympiöötä juttuja palajo alakua piremmälle.
Osaavat präntätä niin kaamioota otsikootaki nykyään, jotta oon vähä tuumaallu, jotten luje pian niitäkää.
Entises Vaasalleheres (nykyyses Pohojalaases) oli täs pari päivää takaperi, siinä plarin yläkulumas, satavuatta vanaha uutinen, johona pahkulootihin, kuinka
kaks velijestä oli tullu kotia Ameriikasta ilaman, jotta olivat kotoväjellen ilamoottanu sanan palaa.
Velijekset olivat Alahärmän Voltista kotoosin.
Itte en oo siältäpäin likiittikkää, mutta me tapaamma käyrä savusanunoomas sellaasen luana, jokon.
Miätiin kauan ja hartahasti, mitähän siälä kotona tuumattihin, ku poijjat astoovat markille?
Oliko niillä taaloja lakkariis ja haitarijatsarit kintuus?
Näistä nykyajan uutisista ei tuu mitää miatoksia,eli tuumooksia muuta ku, että kuinka pystyys saamahan henkiä veretyksi, ku pakkaa menöhön kulloonenki syätävä väärähän kurkkuuhin lukijes.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kyllä moon aina ilahruksis ku luen Kaisan juttuja. Mitä vanahoosta, mutta luin jostaki teuvalaasesta joululeherestä ku oli miäs kirioottanu misikäänihin veliensä poijjalle; tuu ny tänne kylyvämähän ohorankäpyjä. Itte oon jo huanon saattoonen, mutton tuas riihen keulan alla uus kotka.

Jaa, mikä siäloli. Uus fältti tiätysti. Kyntöaura nykykiälellä.