lauantai 31. joulukuuta 2011

Voihan nenä

Suamalaasen kiskoliikentehen "firman" pomolle maksetahan milioonia ekuja poonusta. Tälläänen pikkuusen sivus mulukooleva kansalaanen kysyy, notta mistä??? Joo, junat ov vissihin pysyny viimme aikoona raitioomilla, mutta kukaa ei tiärä koska sellaasia italiaasia tai ryssälääsiä kyhäelmiä kulukoo.

Tosi hinua, ku veronmaksajat antaa VR-pomokoiralle naksuja, notta viittis jotaki teherä. Jollaki kuupalakalla ny on tiätysti tympiää inahrella mihinkähän suuntahan.

Saakohon nannaa firman pomo tai ei, sen "firman" hommat on ku jostaki laihnahousuusta. Mullon jonkullaanen ymmärrys monellaasihin asioohihin, ku oon jo konenu kansalaanen. Maksan joka kerta VR:lle alle saran kilomeeterin matkasta pualet koko 2450 kilomeeterin kotomatkastani. Tuntuu jotenkin epäreilulta.

Moon paree kakstoista vuatta ollu pois ähkymaasta. Silloon tällöön kävääsen ja saan joka kerta pintaverenkiarron punottaman nahkaani. Ja aina sen VR:n tähären. Moon hyvis aijjoos erämaa-asemalla Parkanos. Juna tulee kaksikymmentä minuuttia myöhässä. Joo, ja mullon jonku lentokonesfirman kans kontrahti olla johonku määräaikahan konehen ovipiäles norkoolemas.

Kiitos nopiat jalaat, enoo viälä kertaakaan joutunu kauhiahan möhölätilantehesehen, nottolis pitäny kuunnella koko yän liämiruakittuja kansalaasia johonaki terminaalis.

Viime kerralla mullolis pitäny olla reirusti aikaa kattella tamperehelta se paikka, mistä pitkätaksi lähti. Joo, silloonki ukkopekka oli niin myähäs, notta paniikis onnistuun nappaamahan vauhrista viimmesen dösän kiinni.

Jos ei huutaminen olisi kuulunu kuskin korvihin, olisin ollu seuraavan yän Omena-hotellis ja kattonu pornokanavia budjetin antamas määrin. Tuskin.

1 kommentti:

vilukissi kirjoitti...

Minen liioon saata oikeen luattaa juna kulkuhun, sen aikataulus pysymisehen. Koko pelko ja sellaanen junaneuroosi sai alakunsa kauvan sitten jo...olin menos hesahan junalla ja siältä oli lento unkarihin ja mei kuultu meirän junanvaunuhun mitään kuulutuksia ja ykskaks juna seiso jossakin hevonkuuses...seiso ja seiso, lopulta laitoon isoomman menemähän phalle kysymähän notta me oltaas hesas, jos juna ny lähtis. Jessussentärehen...oli kuulutettu notta menkää pihalle hommaamahan taksia, jos meinaatta keriitä johkin mihinkä on olemas aikataulu...just ja just kerkesimmä taksilla lentoasemalle! Ja onni onnettomuures oli se, notta taksi kaikkia painovoimanlakeja keräs niin palio porukkaa kyytihin, notta mäkin istuun alimmaasena, meni pyhätanttu ryttyhyn mutta sylis itkevä rouva ehti tyähaastatteluhunsa ja me unkarihin.