torstai 8. joulukuuta 2011

Myrskyn kynsis

Ny jo porraspääluuta ja kottikärryt menöö pihalla mihinkä sattuu. Jätän lippalakkini tupahan ja meen köyttelemähän irtotavaraa kiinni johonku. Ny on päällä varootukset isoosta myskystä ja pikkuusen puhalteloo jo. Kaikki klasiklaffit oon jo tiätysti tällänny lujahan kiinni.

Erellinen isoo myräkkä nakkeli asumataloomma tiilikaton krannin puutarhahan. Oon tällänny kortteeraamisvaunua ulukomaanmatkaa tähärystään. Pitää pikkuusen viälä aprikoora, nottonko reisulla justihin näillä ilimoolla järkiä. Tuallaanen heppoonen kömmeli voi kaatua ajon aikana ja mitä tekua siälä perilläkään on, jos tuuloo koko aijjan ku pukin puasta.

Täs likellä oli ollu jo toisnayänä myrskyä. Kuulia oli lentäny ku pyssyn suusta. Joku porukka oli ryästääntyny elektroniikkakauppahan. Hälärit alakas huutamahan poliisilaitoksellaki ja neliän minuutin perästä kohtehes lainvartijat sai kalsnikovista melekoosta kylypyä. Pollariauto ja kaupan näytesklasi oli reijis niinku seula. Kukaan ei joutunu pirättämähän hengitystänsä, vaikka poliisien jäläkehen rosmot ampuu tappaaksensa.

Ku lainvartijooren auto jäi raajarikoksi, konnat sai etumatkaa. Meirän tuvan kohoras, tiän toisella pualella, oli vaihrettu pakoautua. Seki oli poltettu seuraavas kyläs ojanpohojallen. Ei oo pitkä, ku kaharensaran meeterin pääs tästä kalasnikovimiähet ryästi lähipuarin keskellä päivää.

Sen koommin ku, Eurooppa rupes laajentumahan irän suuntahan, on tääläpäi ruvennu olemahan täysin häikäälemättömiä tuhotöitä. Muutaman lantin tähären jokku liikaa rosvokanavia kattelevat ov valamihia tekemähän mitä niitä lystää.

Silloon mua melekee nauratti, ku pari iränpualohoosta turistia koitti pamahuttaa taitamattomuuttansa pankkiautomaattia hajalle. Jytky oli niin suuri, notta pankki kaatuu rosmojen päälle ja kummankin hengitys loppuu sitte siälä isoon tiilikasan aluuses.

1 kommentti:

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Jäi sanomati; naapuris on joku isoo tyämaa ja isoon nosturin kurki kulukoo ihan tuulen aistimana niin ku tuuliviiri. Luulen, notta alapualella kerrostaloos asuvat katteloo hussuttimien välistä, notta koska rojahtaa. Voi ottaa kipiää, ku kymmenien tonnien panoonen teelmäs kaatuu päähän.