perjantai 23. joulukuuta 2011

kyllä kelepaa

Vikka sotkenki taas tiatokonesta vailla rilliä, mun tuloo sanua nottei oo ny tuskanuitua. En mässääle satakilooseksi, niinku yks täkäläänen valtiopäivämiäs uhkaa teherä. Se meinaa purottaa eluansa. Jutus ei selevinny, nottonko sen pualiso luvannu aluusta asti rakastaa miästä. Luulen, nottei ainakaa kokonaasena.

Mullon jääkaapis palavikinkkua ja muuta lihaa niinku sukuhauras. Oon pannu jouluruakani hernehekki jo paisumahan vetehen. Huamasin notton sinappiaki jääkaapis oikee kyllä. Hyvää taitaa tulla, vaikka ihan tavallista tarkootan.

Tällään ainaki neliä kananmunaa kropsutaikinahani ja tiätysti oikiaa kikkimaitua eikä mitää luriua eli huitua eli klonnaa. Vissihin syän tänäpäivänä viälä kaalisopanjämät. Soon kans mun oikiaa herkkua.

Huamen ehtoopäivällä enoo mikään äijänkäppyrä. Moon oikia joulupukki, mikä on nuliuttanu poron pulukkaa Korvatunturilta Rovaniämen lentokentälle. Siältä pukki on sitte lähteny ilimalaivalla lahoja jakaman. Kelit on niin huanot pulukkahommihin. Toivottavasti kentän lentoemot muistaa antaa jäkälää kulukuneuvolleni siälä Lapin etureunas.

Ku mun seuraavat hommat on kovasti globaalisia, tuummostelen notta ottaasinko kaikellaasehen solokotuksehen tottunehet huiskuhännäkki takaritsille. Meinaan teherä nimittään kiarrokseni pukkimuarin koslalla.

Haasteellistahan mullen on sekin, notta saan haastaa terveesiäni ainaki neliällä kiälellä. Saas nähärä kuinka neliäkymmentä vuatta hauruksis ollu saksan kiäli onnistuu. Hollanti ja enlanti om pikkuusen tutumpia, mutta kuinkahan se ghana sujuu? Joo sen maan kiäli on engelan. Mutta yhyres tuvas on viäläki eksoottisemmasta paikasta tullehia viarahia.

Pitää täs pikkuusen ruveat opettelemahan roolin sanoja.

Ei kommentteja: