sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Ruakaa kasvatetahan

Minen oo tiännykkää, notta talitiiaaset ja punatulukut on maav vilijelöötä. Lintulauralla ne ny kasvattaa uutta satuansa. Voi olla merkki siitä, notta tulevaasuures tuloo huanosti ruakaa, ku noon ottanu ruakintansa omihin nokkihinsa.

Tosi rauhaasta joulunaikaa on ollu. Jokku on ajellu autoollansa kanavihin ja jokku on ajellu rekoollansa kakstasotiän toloppihin ja jokku on muutoon vaan tahtonu jonku toisen hengiltä. Ei pitääsi lukia lehtiä.

Moon monta kertaa imehrelly, ku täälä viätetähän juhulia palio ronskimmin ku kotomaas. Varmahan täälä huumehis hörhööllähän. Ny jo oon oppinu eroottamahan katuvilinäs hörhöt. Maalaaspoijjan ajatukset on niin lapsenuskoosia, nottei mitää kuriaa haluaasi nähärä.

Mullon ollu yleespätevä konsti joulunaijjan hommihin. Rakiille runtua ja oikee kunnolla. Ja ittelle samalla. On ollu onni nottei oon mulla ny kaluumet tai luntioomet porottanu ja ollahan retkuultu oikee tuntikausia ihastuttavis paikoos. Koirien tähären on menty monehen maahan rypemähän. No, viarahat maat on tosi likillä.

Mä ev voi mitää luantoelukooren oloosille lelukoirille ku ne kattoo mua suaraa silimihin ja keikuttaa saparuansa. Joo, joo, tällään kummisaappahat jalakahani....

Vähä araastellen ny meinaan pirättää maav vilielyksen. Kipiää ottaa ajatuskin. Ostin pualen kilon klöntin parsakaalia 49 sentillä. Sipulit ja potut maksaa niin vähä, notta mäki löyrän aina sellaaset latit pöksyjeni taskuusta.

En lupaa mitää, mutton järietööntä ja helevetin kallista haaskata aikaansa perset pystys krekoolimaas, ku kaupasta saa mun tuatteheni pitkähänsä kiittämällä.

Satsaan koirien ja itteni ulukooluttamisehen.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Se on oikein! Anna tinttien hoitaa maanviljelys :)

kaisa jouppi kirjoitti...

Viime kesänä mei liijoon viljelty einehenjyvää krekoolisnamme.
Kylloli sitte kauhiaa syksyllä.
Ei perunoota, ei salaattia, ei hernehiä, porkkanoosta ja löökiistä puhumattakaa.
Ens kesänä, jos eletähän, nii mä kyllä sanon aviomiähelle, jotta nyppannahan perunoota ja muuta sellaasta istumahan. Siiton tiato tullu.
Minä voin vaikka vähä avittaakki siinä istuttamisessa.
Harvennos ja muullaanen krökkyäminen ukon pitää kyllä itte teherä. Minen tykkää sellaasesta raarannasta yhtää.
Mullon tapana vaan kaffetta juara ja kattua ku se pyllistelöö ja nyppii murua poikes juurikaspenkiistä.

Kaupastahan nuata kaikkia saa ja aika halavallaki (paitti luamua) mutta on se vaan niin tyrniää hakia omasta maasta.