torstai 12. tammikuuta 2012

En tiärä

onko tämän maan pääministerille hyvä vai huano asia, nottei osaa kunnolla toimitella vallaskansan kiältä. En osaa tiätysti yhtää sen enempää ku sukupualisesti karvaasihin rintoopiälihin miältyny premiäärikää.

Huamaan, notta erustajat naureskeloo pulupeetisnansa ja lähtöö miälenosootuksellisesti kuseskelemahan pääministerin puheen aikana. Mullen käyttääntyminen os tosi typerää. Di Rupo puhuu niin selekiää kiältä, notta oksat pois ja pala larvaa.

Mollahan tämän maan pääministerin kans varmahan samalla kurssijaksolla. Mum miälestä italialaanen emigrantti puhuu tavattoman selekiästi maan valtakiältä. Voi olla, notton unohtanu perunan suustansa ja sikäli puhes kuulostaa toiselle emigrantille kunnolliselta.

On tosi naurettavaa, notta tämän piänen maan suurin poliittinen saavutus on kiälellinen suvaattemattomuus. Maa on jo jaettu kiälen jäläkehen kahtehen hallinnollisehen alueesehen. Mum miälestä franskoka puhuva Di Rupo on tosi sympaattinen ku oikee tosisnansa toimitteloo maan valtakiältä.

Oon suames asunu liki kakskiälistä seutua. Oon itte touhunnu sen toisen kiälen aluehella suurimman osan elämääni, enkoo koskaa nähäny kiälipoilitiikkaa pualin tai toisin. Silloosis hommis oli joskus pikkuusen vaikiaa, ku Vöyrin Kalapään vanahat isännät puhuu kiältä sikin sokin. Siihenki auttoo se, ku puhuun pakkoruattia turnipsiniskoollen. Notti mun hyväntatoosena puhehen yrittäjänä. Jonku aijjan päästä opiin niiren murtehenki, jolla päriäsin jopa Maalahares ja Skoones.

1 kommentti:

RH kirjoitti...

No ei se ole ihme, ettei hallitusta tahtonu saaha kasaan siellä. Aatella, jos täälläki ruottin- ja suomenkieliset silleen...

Kumma juttu muuten; kun oon pari vaalikonetestiä tehny presidentinvaalia silmälläpitäen, niin mun mielipide, että ruotsia olis pakko opiskella koulussa, kallistaa vaakaa heti RKP:n suuntaan. Luulis, että niille mokoma olis ihan yks lysti, nehän osaa sitä jo!

Ruotsi ja englanti pakolliseksi, muut kielet vapaaehtoisena.