torstai 8. joulukuuta 2011

bejaarde

En oo ihan varma, vaikkolisinki klosaantunu jonku suamalaasen leheren uutisesta: Vanhus ajoo kännis päin seinää. Voi olla, notta tua uutinen oli tuanneppäin pikkuusen ja maharollisesti oikiaki. Uutises suarittajan ikä oli mainaastu vanhuksen tekemäksi. Iäksi näppynaamatoimittaja oli navikoonu 60.

Moon uutisen sankaria vuaren vanahee ja imehtelen ny toresta nottoonko mäki ny vanahus. Tällääsille vanahuksille yritetähän teherä lisää tyäuraa, ku koltiaaset nukkuu päivät pääksytystensä ja toimii öisin. Niistä luetahan poliisiuutisis. Tiätysti joirenki pitää teherä jotaki.

Heti huamen aamulla ku vahtaan peilihin, peliästyn. Siirrän peilin johonku toisehen kohtahan ja väitän kullalle, notton kannatinkrivat pikkuusen lähärös remonttihin. Sitte ku oon täälä rakkieni kans päimmä, vahtaan uurestansa kuvastimehen. Vanahuskoi?

Mutta homma tapahtuu aamupäivällä, enkä tiärä voiko tulosta julukaasta. Jos julukaasen, nettini on varooksi pirätyksis pari päivää. Mun taharosta. Muutosta, kerkiän sillä välillä käypäästä Ranskan rannikolla. Voi tulla hiataa silimihin, mutta mitä sitte. Matkaalu avartaa aina.

6 kommenttia:

RH kirjoitti...

Julukase kuva siitä, mitä kuvastin kertoo :) Mutta jos tohit lähtiä sinne Ranskanmaale, niin hyvvää matkaa! Eiköhän se myräkkäki siitä lähe, on tainnu jo etujoukot tulla tänne.

Unknown kirjoitti...

Sulla on kans menny peili samallailla rikki ku meillä. Sinne ku kurkkaa, ni vastaa kattoo joku vanaha ukko!!

kaisa jouppi kirjoitti...

Minoon viisvuatta (ja ylittekki) vanaheet, ku se kuuskymppinen "vanhus", enkä kyllä suastu vanhukseks ittiäni tituleeraamahan.Aviomiäskää ei koskaa eres mummattele (sei varmahan tohori).
Lapsen lapset saa tiätenki mummutella, ku mä kerta oon niitten mummu.
Aamuusin kyllä meilläki peilistä kattoo joku kruppukruusee vastahan, mutta ku vähä kylymällä verellä huuhtaasoo ja laittaa färillistä voiresta isoompihin jurmuuhin, nii se lähtöö tiähensä.

Mikähän solis se oikia nimitys leheren palstoolla meille kuuskymmpisille ja himpuvverran ylittekki oleville ihimisille?
Minen ainakaa osaa sanua, mutta vanhus-sana ottaa kovasti klupuhun :(

Anonyymi kirjoitti...

totuus katsoo peilistä

vilukissi kirjoitti...

Muakin joskus joku nuori tädittelöö...se on kamalaa, jotenki niin. Ulkonaasesti ovin olla täti, muttei ne nuaret taira tiätää, nottoon vasta kuureksantoista.

teillä siälä päin on ny sattunu jotain kamalaa! Toivottavasti tootta kunnos!?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Nyt sanon kaikillen: En julukasee pläsini näyä. Olin sittekki Hollannis.
Kaisa:Kun olin aktiiviurheelija, vinoolin äijille; kolomevitoseksi ei kannata elää. Täs ollahan. Monet muistaa mun uhoni.
ANONYYMI: Mun peilis kans.
Vilukissi: Kuhurehksantoistaanen täti; ei klapajanu ny täs kohoras. Vimmeviikolla klapaji. Kunnos!