torstai 17. joulukuuta 2009

Hiihtokeliis

Mullon lämmönsäilytyttämis miäles kaikki kaihtimet ja hussuttimet kiinni. Liävää isoompi oli ylläri ku tälläsin joku aika taapperin kusiluistimeni karun pualelle. Siäloli viistoista senttiä paksusti suksenaluuskeliä. Kyllä mun synkkämiälisyys pyhkäästihin siinä paikas pois.

Helevetti, huamenna hiihrän täs kotonurkilla tai sitte lähären Ardenniillen. Kyllon alakeellisella ihimisellä yksinkertaaset nautinnot. Olokohon suksitteleminen kuinka alakeelista hyvänsä, kyllon teheny hyvää mun muliaantuhenille luntioomillen. Viime talavenaki lähärin vasiten Suamehen hiihtelemähän ja katso; mun luntioomiani eli mitää niveliäni ei porottanuu monehen kuuhun sen reisun jäläkehen.

Ennenku innostun enämpää tulevista hiihroostani posmottamahan, kuulen kuinka karulla räikät huutaa. Ku ajetahan kesärenkahilla, jokku on koko aijjan peloosta pirätyksis ja joku takaa tulija haluas piikkusen mennä etuperin. Lähären hakemahan rakastani käyren metroskoopilta. Mä saan kyllä istua kotonaki ja mun ääres ei pörrää mikään. Mitä ny rakkini korskuu unisnansa.


Jonaki talavena keksiin ajella pitkin peltoteitä, ku liikennesväylillä suma seisoo. Jotaki toista älykkyä oli ruvennu mun oikaasut pistämähän vihaksi. Pian tuli mun reitilleni lautasen pohojan näköönen liikennesmerkki. Mitä siinä sitte nyhtyrillä äijjällä. Oot autosumas tai ajelet pitkin peltoja tai jätät koko koslas pihahas.

Mulloli joskus sovittu kohtaaminen kolomenkymmenen kilometrin pääs tästä. Saatana, oli vähä nokotellu lunta raitiillen ja mikää ei liikkunu etehen eli taakse. Pääsin sitte sinne perille joskus ja manasin ku mikää tiällä ei liiku mihinkään. Sanoo sitte vastahanottaja, jotta talavi on harvoon täälä ja ihimiset on sentakia ylivarovaasia. Olin silloon uusi täälä ja kysyyn, nottei talavi sitte ookkaan täälä joka vuasi? Ei tullu vastausta kysymykseheni, vaikka firman klasiis oli isoja kuvia Tihisestä. Suamalaasesta potkupallooliasta, jota firma ponssas.

4 kommenttia:

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Miähelläni on talvirenkaat polkupyörässään..

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Hannelen ukkeli saa multa ilimaaseksi kaharet lumikettingit. Toiset on kolomettoista tuumaaset ja toiset kuustoistatuumaset. Jos passaa johonku kulukinesehen saa postimaksulla täältä.

vilukissi kirjoitti...

Onko siellä kielletty laittaa nastoja (onko sellaasia renkahia viälä olemas?) taikka talavirenkahia autoohin? Mä varmahan tykkääsin hiihtää, ellei olisi kakarana hiihretetty kiäli vyän alla kilipaa ja verenmaku suus ...molisin sellaasen sunnuntaihiihtelijä, joka kuuhaalis ja kattelis kuusenoksilla olevaa lunta taikka oravaa. Minen vaan ymmärrä sitä, ku pitääs laittaa sukset autonkatolle ja lähtiä Ylipäähän sivakoomahan lujaa ja antamahan latua toisille. Kerrostaloon pihalta ei oikeen pääse suksittelemahan. Olis komiaa, jos olis sukset seinänviarustalla pystys. Orottamas.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissillen: Nastat saa tällätä täälä niinku Suameski Ajoon yhyren pirssin sinne viimme talavena. Nastat oli niin isooot ja pitkällä ku ennenvanhaan jäärätarenkahis. Voi kauhiaaa meteliä.

Jonsoot vaharannu ympärilles, meirän elinaikana on pitäny tällätä melekee joka talavi sukset autonkatolle jos on meinannu suksitella. Minen menisi suurin surmin mihinkää kuntopyäräälyyhin taikka juoksumatoollen vaikkolis tariolla samas taloos. Näkyy olovan muatia, notta jonkun isoon klasin takava veivatahan liikkumatoonta pyärää vaikka rästäsvuaros oli kuinka hianua.