keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Internetti hallitukselta

Jo on aikoohin eletty. Aluehallinnolta tulloo kiries, johona se lupaa avustaa asukkahia tiatokonehen hommaamises. Hallitus lupaa tosi halavalla viisahan konehen joka kotohon. Ainakin viistoista prossaa lähtöö pois konehen ostos ja tuloo vuaren ilimaanen notkumalinia nettihin. Ei täs viälä kaikki; hallinto lupaa neliän tunnin ohojauksen pittimaailiman saloohin.

Asia hoiretahan niin, notta luvatut avuusmiälisyyret hoiretahan seuraavas verotukses. Eli kukin saa veroos halavennusta koneskauppojensa perustehella. Tiätysti tämä tarious on vain hollanninkiäliselle aluehelle. Franskikset ostakohot vehkehensä ja liniansa täyrellä rahalla. Eihän täälä voi eres äänestää kiälimuurin ylitte. Turha eres verrata Suamen kakskiälisyyttä ja tämän maan kolomikiälisyyttä.

Tämä tiatokonestarious on houkutteleva. Alueshallinto on jo neuvotellu lähtöhinnakki tosi alaha. Onhan täälä sentäs pikkuusen enemmän alamaasia ku koko Suames. Aika isua tuloo kaupan ääni olemahan.

Pikkuusen pistää vihaksi, ku ei oo tullu verottajan kans seurusteltua. Eikä ny oo enää ku pari viikkua aikaa koriata tilannesta. Huamennaki lähären duunihin, mutta asiat hoiretahan vanhanaikaasesti, vaikka ny tiätysti olis kannattanu teherä toisin.

Karuttaa eli ei, moon valintani teheny ja jään vanhoohin tiäteesrekkulehisihini. On ollu tyän teettäjälle ja tekijällen erullisempaa hiippaalla omia polokuja. Kukas olis virallisesti tällänny mullen vanahan äijjän palakkaa täältä. Ei kukaan eikä mihinkään, luulen.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Vai tuallaasta teillä. Uskon muuten notta täälä kotomaas on nuata tiatokonehia per talous palio enee ku siellä kellään. Onkohan sielä kouluus tietojenkäsittelyä? Siis oppilahilla.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Minen tiärä tämän maan tiatokonehista tai sen lajin opetuksesta mitää. Jos menöö vekotin prilleehin, kylän tiatokonesseppä sanoo notton epäkunnos. Aina on pitäny lopuuksi lähärättää värkki Suamehen ehejättäväksi.