keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Enämmän sualaa

Kyllä ny krapajaa jalaankulukijooren ja autooliooren raitioomilla. Ei voi suala olla kovan tyyristä, ku sillä pystytähän färittämähän kaikki mustat kulukuväylät valakoosiksi. Joulun aluuskin on tiätysti valon juhulaa. Näkyyhän kaikki valokki paremmin valakooses ympäristös.

Mullon käsitys nottoon aihehesta höväänny ennenki. No, tämon sama pää kersät talavet. Ensimmäästä talavia täs ulukomaas ollesnani mun piti pirättää koslani, jotta sain selekua tiällä olovasta valakoosesta rakehesta. Apumiähen penkiltä eherotettihin notton lunta. Mulloli autos ulukolämpömittari, joka viisas kymmentä lämminastesta.

Oikiasti en silloon osannu epäällä valakoosen alakuperäksi yhtään mitää muuta ku apupenkin kommentooja sanoo. Siinä sitte pirätyksis ollesnani, mulle selekes tiän färi. Otin sitä ryyniä kourahani ja yllytin sänkykaveriani maistamahan lunta. Ei maistanu, mutta uskoo pitkin hampahin tavaran laarun.

Ny sitä joulun valua on levitetty taas oikee olaan takaa. Ev voi lähtiä rakkieni tassuja tuanne karvastuttamahan. Pitää tällätä ottalamppu päähänsä ja lähtiä johonku pellollen tramppaamahan. Ei tuallaasehen sualaroustikkohon voi viattomia elukkoota panna rääkkäntymähän.

Köpikses on joku ympäristökokous. Ei tällääset maustehet oo siälä mitää. Tiäretähän kyllä, notta suala irroottaa maaperästä raskasmetallia ihimisten iloksi juamakuppiihin. Erikoonen asia on sekin, notta täs maas on tutkimusten jäläkehen koko Euroopan puhtahimpia uimavesiä. Ihan Suamen kans samas kastis.

Kukaa ei muista yksilimääses tutkimukses sitä, notta tämän maan kusiveret menöö toisehen maahan jokia pitkin. Viälä mun tänne tuloni aikoohin Euroopan pääkaupungin kakkankakkulehet meni Senne-jokia pitkin sellaasnansa sillien ja simpukootten ruaaksi puukenkämaahan. Ny Sennehen on tehty jonkullaanen paskansihivittimö. Silti kaikki avo-ojat haisoo sellaaselta ku Suames viiskytluvulla. Isoo homma on laittaa tämän maan paskat järiestyksehen.

2 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

nii, suala kait halvempaa kuin murtuneet luut

Äijänkäppyrä kirjoitti...

nii Hannele, murtuneita luita tulee varmaan suolasepelin kattamilla kaduilla enemmän kuin mustilla vastaavilla. Kun puhun tällaisista asioista, olen pahoillani, ettei minulla sattunut taas tänään olemaan kameraa mukana päivänvalon aikaan. Suolan käyttö on tosiaan tuhatkertaista jööteporin seutuuhin nähden. Otan ehkä huomenna kuvan ja näytän.