keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Voiko Suames asua?

Tämon ny monen maan uutiskertymästä tullu päähänpälkähtymä. Ei talavi ookkaa joka vuasi ja sen nimeksi vois nimittää yllätys, jos se sattuu joskus tulemahan. Vaikka kuinka hyvin luulisin sohojos osata tyyrätä punkkeriani, tairosta ei oo mitää apua, uskallukssesta vain. Palio parempia on jokka ajaa vasimelta sivuutte. Minen viitti niitä lähtiä ojanpohojihi huusamahan, vaikka esmentely on rikos täälä niinku Suameski. Eheroon taharoon turmiolle ittensä ja muut tällääminen saa mun pääs vain yhyrellaasia miäliaoja. Meenhän auttamahan, mutta kuskille haluaasin lykätä suuhunsa kengänpohojalliseni.

Suma seisoo ja muka tiatoonen autoolija ei pääse ajattelemahansa toisehen suuntahan. Mistä helevetistä ny sitte rakkahalle lumikengät kattellahan. Täs ny sitte kuunnelahan, onko sisäkehällä eli ulokopualisella raitilla kymmenenien kilomeeterie jonot eli ei. Ei täs oo älyä. Kolome tuntia olla johonaki, ei mihinää

Ottaa tälläänen älyttömyys kupolihini. Joskus laskin elämäni myätäpualisemalla miälellä, notta joka viirentoista auton jakkaroolla oli enämpi ihimisiä istumas ku kuski vain. Oikiasti en käsitä, notta isi ajaa joka aamu kirkolle 220 -mallisella mersulla. Äitee sitte viää kakarat tehokkahammin 170 mallisella.

Mä oon täyrellinen pualestapuhuja Lontoon ja Tukholman ruuhkamaksuullen. Mulle on täysin käsittämätööntä, ku kravettiäijjät hyrskytää kallihia pellilootiansa mun oven eres ku nei pääse seuravasta ristooksesta sivuutte. On ihimeellistä, notta vain joka kymmennennes tyhyjäs autos näyttääs olovan naispualinen tyyrääjä.

Monet muut sotkut ottaa enemmän henkemmä ku autoolun päästöt. Maailimas ei oo minkäällaasta vastuullista tahua, joka viittiis oikiasti nupaata ihimisen elinympäristön pualesta. Ev viitti eres nauraa köpiksen sormi pystys päivälisille. Olishan munki ollu hyvä siälä sivisttynyttä leikkiä, ja naureskella tyhyjää sisältänehen murehen pualesta.

3 kommenttia:

Arjaanneli kirjoitti...

Yks hyvä puoli täs saarella asumisessa on:
Ei tartte autoo!
Ja jos joku meneekin autolla jonnee, nii monta muuta rykäsee kyytiin.
Kauppaa kun ei oo.
Tulee muutenkin halvemmaksi elo, kun kaupassa käy vaan kerran viikossa!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Justihin Italian Alapiilta löytyy joku ameriikkalaanen ihimisiä naamasta veittellä klipsiny nenän muarostamisen mestari -lääkäri. Soli ollu viis vuatta 1,8 kiloomeeterin korkuures teltas, ameriikasta ostanehiensa säilykkehien varas. Pikkuusn hukas konnuuksiansa.

Hannele kirjoitti...

Nii, minäki onnelline saarellani.
(Nyt mulla semmost muanaa, mikä sun miäliks)