tiistai 22. joulukuuta 2009

Valua pitääs saara enämpi

Mua pikkuusen enämpi raisteloo, ku ihimiset on tällä viikolla yksiä kusipäitä. Parkkeeroospaikat on täysiä ja jokahinen tuntuu puaris olovan vai itte oman asiansa tähären muita huamioomata. Kakarakki pitääs joutaa hakia hoirosta ja pitääs keksiä mitä kullekki ostaas joululahajaksi ja mitä se äijä söis tänä ehtoona. Kyllä ostoskärry sitte klapajaa toisten samallaasten kylykihin ja toisellaastenki.

Ilimastokoontuma köpikses on jotaki samallaasta tuuppimista tai sitte justihin toiselaasta. Kaupas sentähären tapahtuu jotaki, mutta köpiksen kokoontumisitilan seinähän on jo aikoja sitte präntätty, nottei muuten päätetä mistää. Ku jo etukätehen on ollu tiato, nottei etuperi ja takaperi menevien mairen yhteisymmärykses ei oo muuta ku Tanskasta ja pohojoos-Saksasta kokouksehen tuatu nykykyynen engelsmannin kiäli

Kyllä toivoosin jonku valtion lähärättämänä pääseväni puhumahan sontaa eli olemaha ihan hiliaa kravettiäijjien turhanpäivääses kitarisojen esittelys. Tiätääsin ainaki, notta saa syärä sellaasten elukooren kropasta raastettua ruakaa, joka on varmahan tuanu piarua palio yhteesehen nautintahan.

Jos molisin pääsny elämäsnäni eres Jaska Pontiksi tai opamaksi, mä lopettaasin joulun ja juhannuksen tykkänänsä. Niistei oo mitää hyvää ihimiskunnallen. Rumihia vain tuloo arkipäiviä enämpi. Köpiksen kokoukses olisin sanonu isoon pöyrän päältä. " Ku ootta keriinny ajatella eres jotaki, saatan kysyä teitä toistekki tänne tuppisuuna olemahan".

Rakkilenkit on mulle parasta joulua ja juhannusta. Meeppä jollekki ladylle yksin trampatesnas sanomahan hyvän aijjankohororan tervehryksen, kohores pykää vauhtiansa. Mullen jäi rakkien kans kuluusta tänäpäivänä hyvä miäli. En ikinä olisi uskonu kuinka ystävällisen hymyn sain nuarelta aikuuselta flikalta, ku huitaasin oikee mainoslätsäni ylähä ja toivotin hyvää ehtoota. Uskon, nottei meillen kummlalekkaa jääny tuasta yhyren sekunnin kohtaamisesta häjy miälenala.

3 kommenttia:

Arjaanneli kirjoitti...

Voi niin kovin harva nostaa enää hattua, pipoa saatika mainoslätsää, että joutais tuommonen ihme ihan paikallislehteen mainita!
En yhtään ihmettele jos hymyili:)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Arjaanneli, se hymy oli rehellisin, mitä olen koskaan nähnyt. Minulle jäi niin hieno tunne, että en yhden sekunnin kohtaamista koskaan unohda. Kohtaamani ihminen on elämää suurempaa. En tapaa häntä sekuntini jälkeen enää koskaan.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Mukavia joulun päiviä,
älä peloittele lapsia..