torstai 8. maaliskuuta 2012

Nojoo

Oon tullu kaupukilomalta tänne maaseurulle. Näin muutoosta yhyren sen kaupunginosan ihimisen, ku olin siälä finelandias. En olisi nähäny ketää, jonsen olisi vasite menny höpäjämähän sen ainuan kans. Höpäjämiskaverini on ensimmäästä A -luakkaa ihimisenä.

Mun tyä oli varmahan pikkuusen vaikia tulla höpäjämähän, siälä kaupungis. Tiällä oli melekee meeteri lunta ja varareittiä ei ollu. Itte tallasin umpihankehen jalaanjäliet, jota pitki sitte osoottelin kämpille ja takaasi.

Mä näjen hyvänä pualena saarroksis olevan mökkini kohoralla, notta nykyaikaaset nettirosvot ei varmahan viitti sinne kahalata. Mutta toisahalta, jos sinne joku itäturisti pohojaksuu oven läpi, mullon siälä karkkia pöyrällä. Sen tähären, nottei viittisi särkiä koko tupaa, ku mitää varaastettavaa ei oo.

Oikiasti mä toivoosin, jotta joku veis pois turhaa kamaa mun kämpiltäni. Toivoosin rosmolta sellaastaki, nottei piänistääsi klasia ja laittaas ovet kiinni ku lähtöö. Muuten voi veret (vesi) jäätyä putkis ja halakaasta messinkiosia.

Eileen jalakojen alla krapaji -25 asteenen roustikko, ny krookukset on hyväs jamas ku niillon 11 ynnäastetta lämmintä. Huamenna meen hakemahan perunansiämenet.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Voithan laittaa listanki pöyrälle, johona mainittet ykkös-poisviämiset ja laitat siihen ne tavarat, joista et halua päästä erohon ja laita vielä lopuuksi, notta sulukisivat ovet. Oven ulukopualelle voit jo laittaa, notta vassokuu ovi on auki tai avaan olis karmin päällä ja nottei tartte piitatata, kun sisällä kaikki lasersäteet ilimoottaa murtoja tutkiville poliisiille notta nyt on tupahan tultu, niin ne tuloo tarkistamahan, onko ovet laitettu lukkuhun poislähties.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilu; jäi ny nua prakraaffit antamati. Sitä mun kuviteltua omaasuutta suajeloo se, notta tiällä on meeteri lunta. Tiäv viäres kyllä vähemmän. On ollu joku tapahtuma siinä mun koron viäres ja non kasannu parkkipaikkalumet mun tiv viärehen. Kukin tiätää, notta kulukuväylälleni oli tullu driivu.
Ei mitää, kerran tulin toukokuus jahtaamahan kotihiiriäni, noli lykänny kaikki lumet mun tiälleni ja sitoli silloonki melekee meeteri,. Eihän tualle kioskille nykyaikaasilla rosmoollan oo mitää asiaa.

kaisa jouppi kirjoitti...

Kyllä niitä sellaasiakin varkahia löytyy, jokkoikee kattelee mökkyryysiä, mihinei oo jäläkiä poluulla.
Silloon on hyvä niiren miälestä iskiä, ku kukaan ei ikävästi tuu häirittemähän afääriä.
Minoon ajatellu, jotta jos mullolis mökki, mä laittaasin Raamatun pöyränpäälle.
Sitä ihimiset kavahtaa ja juaksoo pakohon.
Sitte toinen hyvä ja juakales konsti on laittaa rumisarkku (tyhyjä) keskelle laattiaa, ku lähtöö sillisen kans kotuansa.
Rumisarkuusta ei moni (elävä) liioon tykkää ja lähtöövät käpälämäkehen.
Toisaalta: sinet näitä neuvoja tartte, ku taharot jotta kolehet vähentyys...
Kumminki, ei soon ilikiää, ku kuttumattomat ketalehet lukittuhun kotohon pränkäävät.
Aina siinä ainaki saranat vääntyylöö ja avaan ei mee enää lukkureikähän :(

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kaisa, en osaa lopettaa hötkötystäni. Sä et oo muka pohojalaanen, katin kontit. Moon oikia, mutta sun präntiistä ei mikään emigranttius paliastu.

Mä otan sun ohojehestas vaarin. Mitä tuaki tarkootti? Pitää oikee tuumoostella, notta mitä sormillansa sanoo.