maanantai 12. maaliskuuta 2012

Hyvä äijjä

Tämän maa pääministeri on oppinu nopiaa maan toisen kiälen. Molin ihan virkahan astujaasis sitä miältä, notta mä puhun paremmin pelekiaa ku premiär. Kyllon ollu Di Rupolla tehokasta inteesiivikouluutusta. Äijä höpäjää jo niinku oikia pelekialaanen. Pikkuusen hitahasti, muttei tuu enää kömmähryksiuä tai asian unontamisia.

Pääministeri on italialaanen emigrantin jäläkeläänen, mikon sopeentunu oikee kelevosti tähän yhteeskuntahan. Tuskin ketää ei haittaa sekää notton miäs jollon pualisona miäs.

Tämä Di Rupo on suurinpiirteen pelastanu koko pelekian. Entinen hyvä äijä Herman van Rompuy nostettihin koko Euroopan unionin pressaksi. Hyvä ratkaasu Euroopan kannalta, mutta pelekia mönkii saves Hermannin perähän. Moon muutoosta kans Hermanni.

2 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Meirän poijjan toinen nimi on Hermanni.
Soon mummiälestä ihan maharottoman komia nimi.

Johonaki vaihees oli puhetta mun pohojalaasuuresta.
Moon kyllä oikee syntyperäänen pohojalaanen: vaasalaanen.
Asuun Vaasas melekeen yhyren vuasisaran, ennenkö muutimma Isoohinkyrööhin aviomiäheni kototaloohin.
Moon siis tarilaanen muari oikiasti, muttoon ollu kiälikylyvys, mitä murteehin tuloo, kohta pualivuasisataa. Miäs nimittään puhuu niin leviää pohojalaasta, jotta joskus meinaa suupiälet revetä :D
Täkälääset asukkahat ja tutut sanoovat, jotta minäki kirijootan ymmärrettävää murresta, vaikkaki useen aijjoon menöö kuulemma viteehinki tosi häjysti.
Yleesesti ottaen minen murtehella puhu eres unisnani.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kaisa kulta; tua viteehinsä ilimaasu mua naurattaa, ei pahanmiälisesti vaan sana sattuu mua vaan naurattamahan.

Ei se muutoosta mikää vika oo, jos on pohojaksunu Nikolain kaupungista. Kyllä jokku on tullu emäpitäjähän huanoommistaki paikoosta.