maanantai 24. lokakuuta 2011

Pihakolehet rästäsvuarosta

Kaks rauskaa ruahol leikkuukonesta, yks ehejä isoo raivaussaha, piäniä ja isoja lapiiota ja kaikem maailiman näpsyttimiä ja krökkyjä meni ny talavikellarihin. Viimmeesen kerran sain jo heinänki ajettua. En niillä siihen hommahan tarkootetuulla konehilla, vaan raivoosahalla ja siimaripäällä.

Toinen ja toinen ruahuri pirätti nopiaa yhteestyänsä. Jäläkimmääsellä sai niitetyksi yhyren kerran. Takuu on voimas, mutta kaupas sanotahan taas silimät ympyriääsenä, notta tätähän käytetty!!

Palajan tuahon takuuriitelemisehen parin viikon perästä. Soon täs maas niin ihastuttavaa, notta oksat pois ja pala larvaa. Paitti on kyllä yks likellä olova tee itte kauppa aika lojaali. Tein kerraasti jotaki kivilaattiaa pihalleni. En malttanu kuviteltuhun kivenpölyhyn uhurata kunnon tyäkalua.

Hajin hyvän ja halavan ja oli oikia ratkaasu. Sain yhyrellä konehella muutaman laatan halaki ja sitte tuli kintahastani savua. Ryypiin aina tauon aikana pikkuusen kaffia, mutta kuurennettakaan konesta hakiesnani kukaa ei kyselly mitää. Aina tuli ehejä kones tiskihin.

Moon tuumooksis, notta jos lähtis luutimahan lumet portahiltani. Täälei viälä oo, vaikkon maa aamusin kuuras ja klasit jonkullaases huurtehes. Voiku tiätääs, onko viälä pualaamet varsis, vai onko jo krapissu maahan. Lähtisin pikkuusen jaloottelemahan sangoon kans. Sitte näköö.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Vitsi et tulee aina niin hyvälle mielelle täst sun murteestas. Hauskaa aina lukee, vaik aina ei jaksa>/viitti kommentoida.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Partapappa: Mun murteheni ov varmahan pikkuusen vanahakantaasempaa ku nykymurres. Mä muistan viälä oikee hyvin, ku mun 1800 -luvulla syntynehet sukulaaset hasaji ja rikuneeras. Niilloli monta melekee ruattalaasta sanaa puheesnansa. Väänneltynä tiätysti joinki suamalaasiksi sanooksi.

vilukissi kirjoitti...

Mee vaan pualaamehen viälä, tiärä mitä siältä löytyys. Vai oli konesta käytetty, mikset ny havaannu käyttämättömästä konehesta, nottei se tuu kestämähän. Melekoonen "älykkö" sun myyjäs oli.