keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Mitä ja mihinä?

Taas kerran joo ja huamenna uurestansa. Mua riapoo oikee perkelehesti tämän päivän uutisoonti. Jos olis jotaki uutisootavaa, nykyyset juurnalistit munii kaikki oikee kunnolla. Esimerkkiä ei kukaa tartte multa, niitä löytää jokahisesta uutisjulukaasusta. Hesaris mokia on vähiten.

Luin miälenkiinnosta juttua ku joku israelilaanen rabbi oli ruvennu rahapulasnansa kuliettamahan huumesmömmöjä Suamehen. Lukekeminen meni heti mettähän, ku kuriiriilla oli tavaraa täynnä ollu auto Antverpenin satamas Hollannis. Hotaasin aamukaffia kiruksihin kaksoosmokasta. En tiärä kuinka kuriirin käytihin, varmahan huanosti ku kerta uutisootihin.

Mitä uutisesta jäi jälielle? Vissihin se, nottoli joku satuullu jotaki. Antverpen on ihan johonaki mualla ku Hollannis. Alankomairen Hollannin maakunnas saattaa olla joku aalla alakava paikka. Ku lukoo tuallaasta uutista, ei voi millään uskua mitää jutusta. Oliko koko rabbia tai sen rahapulaa tai salakulietusta.

Mikähän se rabbi oikiasti olikaa, rappari jostaki, tai räppäri. Jortani on on Ylistaroski ja Hähäänjärvi. Eisunkaa ny joku oikia toimittaja oo seannu oikee kunnolla. Ylistaros on monta rapparia, mutta lauleskelija Juha Tapio on entinen ylistarolaanen eikoo räppäri.

Täs tullahan sellasehen ihimetyksehen ny, jotta on oksat pois ja pala larvaa. Mä joskus nuukuuksisnani tankkasin petroolia autoni tankkihin. Tuli sitte viärehen sinisehen sotisopahan sonnustaantunu virkaalia. Ei kysyny mitä tankkaan, kysyy vakavan näköönen naama eresnäni: Ookko nähäny porarin näkööstä miästä mihinää tääläpäi kulukeella. Ei, enoo...

Kysymys jäi kaivamahan mun miältäni. Yks kyröläänen Mikkokoki oli jo oikaassu kinttunsa samoon ku Veikko. Maalahtelaasista en silloon tiänny mitää. Ne puuhuki niin kuriasti, ku viimmeeseksi praatattihin.

Seuraavan päivän leherestä luin, notton bodaria katteltu. Ev viäläkää oo varma, oliko leheren prätti oikee vai sen valtion virkaalijan, joka mun maharollisia näkymiä tiarusti. Ennen vanahat ihimiset pruukas sanua, notton kaikki totta, mikon leherelle präntätty. Mun lapsenuskoni on menny aikoja sitte...

Joku kuali, ku putos sementtilaattialle, autosta varaastettihin renkahat... auto ajoo lasten päälle, kaivinkones katkaasi valokaapelin... Joopa joo. Mihinä opetetahan toimittajia töihinsä? Lehtikiriootuksien jäläkehen ei mihinää. Miksei niinsanotut toimittajat kysy, tarkista ja viälä kerran tarkista asiootansa.

Jokahinen täysjärkinen tiätää, nottei rosvo viä autosta renkakahia. Sillon luullakseni niin kiirus, notta viää kummit vantehinensa eli koko pyärät. Nojoo taas. Meen tästä keittämähän plättyjä.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kyl välil tuntuu et jotku toimittajat on palkattu lehtee ihavvaa sen takii, et ne KEKSIS joitai juttuu lehtee täyteeks.

vilukissi kirjoitti...

Joskus (aika useenkin) saa tosi hyvät naurut (jos ne kiukunkin aiheet) just otsikoinnista ja sit ite jutusta. Mä kans luen meleko tarkasti lehtijutut ja sitten alan saivartelemahan...kirioos mua ärsyttää pilikkuvirhehet...joskus on niiren vikojen takia joutunu keskeyttämän kirian luku.