maanantai 8. elokuuta 2011

Peräkärryä tarvittis

Luin, jotta joku kansanerustaja ajeloo häkäpönttööautolla Suames. Neliäkymmentä kilua pitää laittaa takkahan klapia, jos meinaa satasen hyrryyttä. Pitää olla isoo peräkärry, jos meinaa mun tyä tulla visiitiille. Niinku esimerkiksi vaan.

Täältei sakkaa koivunklapia. Luumupuuta ja pyäkkiä löytyy kyllä. Jos meinaas luumupuulla teherä kuvitellun paluumatkan täältä, ympäristöviraanomaaset tällääs kulukinen viimmestänsä Tanskas ihan seisap pisteesehen. Luumupuu haisoo niin kuvottavalta poltettaes, notten halua olla likelläkää polttopaikkaa.

Itte kumminki tein mokan, ku lahajootiin luumupuuklapit naapurilleni. Sain viinilooran palakkioksi viiniinensä ja om mennykki makoosihin suihin. Ne viinit. Sama tunkka täs kartanolla on viäläki ku kranni pitää takkavalakiaa.

Se suamalaanen kansanerustaja om mum miälestä epäisänmaallinen, varsinki, jos poltteloo koslasnansa oman mettänsä pökkylöötä. Ennen oisin ymmärtäny isänmaallissurenki vianoolla elohiirillä silimäkulumisnani. Ny on myyntivero mettän kapulooren myynnis ja tuskin kansanerustaja myy ittellensä pilikkehiä, jotta valtio sais myyntiverua.

Ennen maksettihin pinta-alan jäläkehen keisarille mettäverua ja silloon valtio sai aina osansa vaikkolis tilallinen lahajoottanu kapulansa kansallispukuusille henkilöölle.

Voi olla, notta menovoimasta joutuu maksamahan verua. Yleensähän käyttövoimaverua on pitäny maksaa, vaikka ajelis lehemänpaskan potkulla. En tiärä enkä tunne asiaa yhtään ny.

Ihimetyttääs oikee kovaa, jos verua ei pitääsi maksaa. Turpaanipäiren litkuus on hinnalla arviootuna poltettavaa ainesta vain murto-osa torellisesta ostoksesta. Tämä täs.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Multa näyttää taas olevan moni uutinen ja uutiset kattomatta. Höh.

Arjaanneli kirjoitti...

Sama täällä! Missä moinen uutinen piileksii?