perjantai 5. elokuuta 2011

Ennen uutisis

oli pikkuusen asiasisältöäki. Kesälläki. Nyt lomaalevien meriajohtajien apulaaset vetää ihan alta hatun kaikellaasta stooria uutisena lehtihin. Ennen oli toimittajalla johtosääntönä notta tarkista uutises, tarkista viälä kerran. Ei vissihin enää tuallaasesta huuhaasta oo mihinkää.

Joku saksalaanen Bild näyttää karvoottomia naisen intiimipaikkoja ja joku engelsmannien kohulehti Sun puhuu pelekkää paskaa. Ihimettelen ku kumara ryhti on tullu suamalaasehenki leheristöhön.

Ny ei voi uskua mihinkään kiriootettuhun. Ennen oltihin perämettillä kaiken tiaron ulukopualella. Ny keksitty tiato kyllästää silimät ja korvat tukkuhun. Jos olis pikkuusen hynää, perustaasin oikian hevoosmiästen tiatotoimiston. Sellaasen, jonka tiarot olis johonaki relas tapahtumihin nähären.

Nykyysin tsupparikki puhuu ku keitetystä lampahan päästä. Jos joku kohkaalu on täysin selevä, miksei voi tutkinnallisista syistä puhua oikeesta asioosta. Norias toispualinen kaali myrkytti lyijyllä kymmeniä imehisiä ja raateli sirpalehilla tosi monia. Heti tuli hyvän maailiman tekijän nimi tiatohon.

Suames häkkipotilahat voi lähtiä tussaroomahan mihinkä hyvänsä ja ryyppäämähän ittensä melekee hengiltä raippaluatolaasen laron nurkalla. Jos joskus itte jourun sellihin, yritän ymmärtää, notta yhteeskunta on lain jälähen mun sinne tällänny. Jos ihiminen on yhteeskuntakelevotoon, en näje mitään syytä paapoomisehen.

Oikiasti mua riapoo suamalaanen oikeuskäytäntö ja siitä tiaroottaminen. Jos joku tahallisesti ottaa toiselta nirrin pois, yhteeskunnan ei tuu tuallaasta suajella vaan antaa toisten potkia päähän.

Toisen hengeltä ottaminen tuskin koskaan on vahinko. Hommahan liittyy aina vihaa ja suunnitelmallisuutta. Sanoin näin

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Minen tajua, miten avovankiloohin voirahan laittaa torellisia rikollisia, jokkon tappanu jonkun tai pahoonpirelly! Sitten vapahina kulukoo pahoonpitelijöötä, hyvä ku kävivät kääntymäs rikollisten korkiakoulus. Elinkautinenkaan ei oo elinkautinen. Enkä tajua sitä, miten vankilasta karaannu, jollei oo korkian luakan suhtehia, voi kuvitella selviytyvänsä vapahana kiinnijoutumatta. On täs niin monta ihmeellistä asiaa.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissin kans oon harvinaasen samaa miältä. Millään lailla en ny takenna kantaani, mutt alakuperäänen on mun optio ja on reiras.