keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Ja taas

Jonaki eileenpäivänä taas kerran sammutin plokini loppua myären. Ei oo pohojalaalis äijis mitää, mutta akoos on. Taas kerran vissihin orotin pohojalaasten lirkutusta. Pitää vissihin aina silloon tällöön saara ittehen vauhtia.

Mullei oo pohojalaasta akkaa. Oikiasti ei oo kuuleman jäläkehen akkaa ollenkaa. Mutta asiahan:

Olin justihin kaupoottelemas ittelleni ja perheheelleni jotaki fläsää perunooren höystimeksi. Oli ohojetta ettei olis saanu eväs olla kiakua eikä kaikua, eikä röhkiäkkää. Jänistä tai minkää kokoosta sisiliskua sei saanu kans olla. Hevoosta en osta, ku kaikki mun kakarani rattastaa. Lihahan on tullu joku estoos.

Mulloli kaikellaasia hyvin pakattuja lihaklönttiä kynsisnäni. Johonaki luki jotaki ja johonaki jotaki toista. Ei aavistustakaa ollu, notta kenenkä takalistosta lihampala on hairaastu. Sama on muutoosta Suameski, ku ei oo nautaa tullu koskaan vastahan eli sisäfilestäkää.

Koitin siinä arvootella sitte ja kysääsin nuarelta frouvalta nottonko tämä sanonu ammuu vai röh röh. Kattoo mua silimihin ja kysääsi, notta tairanko engelmannia. Sanoon, notta hyi se; suami, ruatti, närpiö, vööri, noria, tanska, muttei islanti kelepaa. Mainaasin jotaki hitleriläästen murtehestaki.

Vaikka mä röhkiin ja ammuun, niin fryäkynä sanoo jotensakki osaaottavasti notta ai rount andöstänt. Jollaki lailla soli saanu henkiä takaasi, ku kassajonos hymyyltihin. Se hymy muutosta oli aitua eikä mihinää nimes halaveksivaa. Mulloli kärrysnäki kaks lihanpalaa, enkä viälä tiätä miston perääsinsä. Voi olla notton röh röhiä. Pian kuulen.

4 kommenttia:

RH kirjoitti...

Tämä hyvä.

Onhan kalassakin lihaa, ja kuulemma joissakin hedelmissäkin. Ainakin jostain sörsselipurkin kyljestä oon lukenu, että sisältää hedelmien lihaa. Sitä ei sanottu, onko se hedelmän filettä vai paistia.

Tämä mutina Pyhäjärven rannalta Sarvisalosta. Venäjälle olis kymmenen kilometriä.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Sanna; soriin soran jäkehen niillä paikkeella: Toki isäni oli paukutellu oikeella kuriilla ja mä vaan räkäpäillä. Isälläni oli ollu vihollinen, mutta mulla vain kuviteltu, mutta sen oletettihin aina tulevan siitä suunnasta, ku isäniki viholaanen tuli.
Sorry.

vilukissi kirjoitti...

Olipas hyvä kommentti Sannalta...heh, onko hedelmäliha filettä vaiko paistia. Hyvä huomio.

Kyllä se oli frouvan vika, jossei sua ymmärtäny! Molin kerran saksas ja kuinka ihmees mä unohdin oliko kiitos da vaiko ja...yritin hokia molempia, heh. Sen siitä saa ku menöö kipsihin.

Sinet mitään plokia tai plokkaamista lopettele! Tallenna ny vaan juttujas muistitikulle!

Unknown kirjoitti...

Joo, on se varmaa ulkomail välil vaikeeta. En osaa sanoo, ku en ikänä oo Suomen kamaralt jalkaani poistannu.