tiistai 5. huhtikuuta 2011

Isukin sana

Maan isä, kuningas Albert määräs kloppinsa prinssi Laurentin nopiaa kotia Kongosta. Isukki olis tarvinnu Rasputiiniksiki karahteerattua mäläkkiä hovisnansa johonaki hommis. Olisko jotaki köökin kaappien saranoota pitäny kiristellä tai jotaki.

Moni ymmärtää kunkun äksyylyn, ku kakara lähtöö viihtymähän entisehen maan aluusmaahan ja majoottuu sen maan hianoompahan lukaalihin. Kunkulla on töitä tosiski. Maa on saavuttanu maailimanennätyksen olemalla iliman hallitusta jo melekee vuaren. Ilimankos äijää pikkuusen korventeloo. Kunkulla on nimittäin täs maas viälä oikiaa päätäntävaltaa ja muresta maan asioosta.

Ku viimmeenen hallitus joskus lopulta saatihin nihkeetten turpakäräjien jäläkehen ja Herman Rompuyille toimiva porukka, eikähän EU kaapannu sen presitentiksensä. Sen koommi kunkun kans on toimitellu yks sun toinenki hallituksen leipaasemisesta. Ei oo maas yhteeskykyä muuton ku riitelemähän kiälistä. Ittekki kakskiälisen maan kakarana ihimettelen, notta minkä tähären hollannin tai ranskan kiäli menöö puhujasta riippuen kaikkien muiren asiooren etehen.

Muutoosta, ei oo se kuninkahan mainittu jäläkeläänen ens kertaa otsikoos. Joku aika sitte se koriootti tupaansa armeijan varoolla. Hyvähän se tiätysti on, jos kekkaa säästää oma hynäänsä. Verom maksajat jostain syystä ei riamastunu tuasta suuremmin. Ilmiselevästi kunkkua potuttaa tuan juipin hommat.

Toinen poitsu Philippe, sitte osaaki olla, vaikkei eres kattoosi kuinka muut on. Sillon komia jos komia vaimmoonen ja lauma siäviä tenaviaki. Tiätysti sen kelepaa ollakki, ku on kruununperillinen.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Moon joskus ihimetelly, ku nuatten kakarat ei toisinaan kerkiä muuta ku kouhaalemahan. Luulis tosiaan, nottolis jo aikuusia ja sen mukaasta käytöstä. Son varmhan se sukuperimä ja raha, jokka teköö niistä joskus päässilimääsiä. Ja luulis tosiaan notta keskieuroopas olis totuttu kiälehen ku kiälehen, riitelemättäki. Mutta eikös siälä viäläki kuskata meirän kaikkien rahoolla päättäviä ihimisiä paikasta A paikkahan B rekka-autoolla kuukausittaan, kaupungista toisehen?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

vilukissi;Rekalla kuskatahan ja lentokoneella lennetähän täältä Straspurihin. Sillei oo kuitenkaa mitää tekemistä sen kans, notta kunkku määräs väliaikaasen hallituksen määräämähän hulttiopoijjallen sanktioota. Kesän ittennääivät juhulahumut on ny Albertilta jäis.
Tämon erikoonen kohta euroopas,ku kunkullaki on muuta hommaa,e ku kätellä ja hymyyllä.