lauantai 25. huhtikuuta 2009

Renkahat varaastettu

Syän kyllä hatullisen melekee vaikka mitä tavaraa vaan , jos tervajokisen autokaupan pihas ollehesta autosta on viäty vain renkahat. Niin oli uutises, jotta renkahat viätihin. Minen usko millään, notta rosmo olis ollu niin hööli jottolis vai kummit vohkinu. Ku oikee ajatteloo, sillähän olis pitäny olla palio kaikellaasia erikoostyäkaluja, jottolis saanu ne renkahat irti vantehesta. Ja autohon päin niitei saa eres pois paikooltansa. Koko pyärä olis pitäny ensin ottaa irti, jottolis pääsny siihen renkahasehen käsiksi.

Sitäpaitti en millää usko, jotta rosmolla olis ollu niin palio aikaa siinä tyäsnänsä, nottolis ne renkahat hualellisesti irrootettuansa viälä tällänny ne vantehet takaasin kiinni autohon. Rengas on yks pyärähän kuuluva osa, vannes ja pyränpultit on kans. Mullon tuasta uutisesta ihan oma epäälykseni. Toimittaja on kirioottanu sontasioonihin sellaasia asioota, mistei ymmärrä tuan taivahallista. Ny ei voi syyttää eres kesätoimittajia. Pitääs olla kirioottajien vähemmän kaffitunnilla ja enemmän tyäsnänsä.

Oon puhunu näistä käsittämättömistä jutuusta ennenki. Mua korventaa tuallaaset epäselevät jutut älyttömästi. Joku on puronnu sementtilaattialle, ja viätihin puupäällä kovalla kiiruhulla lasareettihin. En kylloo nähäny mihinää sementilaattiaa enkoo eres kullu, nottolis sellaasia olemas. Minkä takia lehtijutuusta saa sellaasen käsityksen notta sellaasia olis johonaki?

Mun pitää ny vaan sanua, notta sementti on sellaasta harmaata, miksei joskus valakoostaki hianojakoosta jauhua. Ylehensä sitä myyrähän isoos tai piänis pussiis. Sementti reakoottoo veren (vesi) kans ja ku mömmähän lisätähän hiataa ja ku tua sössö sitte sekootetahan ja se kuivaa son betoonia. Tua betooni ja sementti tuntuu sekaavan arvon toimittajia.

Mullakin on muutamia erikoosalojani. Silloon ku niistä kirioottaa rivitoimittaja päin persettä, mua ei kiusaa uutisoonti kovinkaa paliua. Mä ymmärrän kyllä virhehien maharollisuuret. Mutta ku ihan tavallisia yleesiä asioota kynäällähän ihan mettähän, kyllä jurppii.

Panin tuasta Tervajoen uutisesta kommenttia toimituksehen. Yllätyyn pikkuusen ku hetken päästä oli koko kommenttiosasto lähteny avaruutehen. Oli voinu ottaa jonku asianomaasen pääkkylääsehen pikkuusen.

7 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

heh, moon justihi samanlaanen, ku säkin. Lujen lausehet niinku ne on ja alan sitten toimitella, notta kattoottako, kuinka leheres oli tai tv:s sanottihin. Mulla on mun plokis sulle haaste.

vilukissi kirjoitti...

...lujin justihin pohojalasesta, notta tuli karkasi käsistä. Mahto ottaa kipiää, mitähän alkas käsiään kulottamahan.

Marjaana kirjoitti...

Lähikaupan viereiseen tyhyjään kiinteistöön avattiin uus pisnes; varastointi pisnes Lock Up nimeltään. Ne mainoisti avajaiviikoolla logonsa alla kylymän rauhallisesti etta NOW OPEN. Mun mielesta se ei oikein anna luotettavaa kuvaa niitten palvelusta. hih hih

TIPILIININ SIRKUTUKSET kirjoitti...

Miuta tuassiisa jurpii ko nuit vormuloit kahon. Miks nää selostajat sannoo jot " Kimi lopetti ajamisen?" kai se Kimi ois ajanna vaa aato lopetti,

Millo kukaki lopetti sen ajon ja si kuisteski se auto hajos ja kuski ois kyl viä ajanna vaa aja ko ei aato liikkus.

Sillo ko kuski sen aaton ihte sinne seinää ajjaa nii vois sanua jot hää lopetti ajamisen.

Miul iha karvat noosee pystyhyn ko
kuuntelen nuit juttui.

Jot on vällee iha kummii juttui nuil lehtimiähil ja kommentaattoreillaki.

Pirre

Äijänkäppyrä kirjoitti...

vilukissi: Vai karkas valakia jonku kynsistä. Entäs tämä? Terapiamessuilla etsitään vaihtoehtoa elämälle.
MRE: Voishan tanne aukinaasten lukkujen taa viärä vaikka jonkun rauskan telekun.
Tipilii: Formulaäijjät höpäjää aina niinku keitetystä lampahan päästä, ku noon niin hirviäs tohkehes.

vilukissi kirjoitti...

heh, vai vaihtoehtua elämälle ... siinäpäs dilemma

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Oli jonku leheren tiaron mukahan pääkaupungiski varaastettu renkahat oikee öky -autosta. Oli kuva leheres, ei ollu vantehiakaa jäliellä. Oli vissihion vohkittu koko pyärät, toisin ku uutinen sanoo.