torstai 9. huhtikuuta 2009

Krökkyhommat vahavistaa

Kyllon ihimisellä pääs isoo vika ku pitää asuulla krekoolimaas perset pystys aamusta iltahan. Ittekki tiärän, nottei oo järkiä. Siinä krökytesnäni kattoon ku yks iäkäs naapuri yritti kärventää
parvekkehellansa jotaki kyrsää. Näytti jotenki hupaaselta. Suamaalaasittaasin toises kerras tuulahteli sinne salihin päi ja äijjä oli tosi hapinesta tälläämän sitä väliovia kiinni.

Mulle ei tua naapurin homma millää laila kuulu, enkä ota mihinkään siihen liittyvähän kantaa. Ihimetellä tairan saara. Isäntä on vanahemman oloonen ku mä ja kiriavatukkaanen fryäkynä ei oo mun vahahimman kakaranikaa ikäänen.

On siinä vänttyrällä äijällä hommaa, ku se yrittää olla varmahan jollekin miss märkäpairallen miälin ja kiälin. Soon se frouva milloon minkäkillaasis färinaamioos, mutten oo nähäny sen tälläävän tikkua ristihin sen vanahan äijjän hommis. Se äijjä hinkkaa jollaki jiirisahalla iltaasin trukkilavoosta takkahan pantavaa. Mullolis vaikka kuinka palio sille polttopuuta, mutta ku kerran huitelin huulta aitojen yli , ei kunahtanu mun läpälleni. Toimittelin asiaani neliällä eri kiälellä, ku en tiänny miston tua älykkö perääsin.

Jos täälä yrittää muka puhua ameriikkaa tai engelsmannia, kaikki kattoo nenänvartta pitkin. Sitte ku seleviää, nottoon kotoosin Suamaesta. Oi, fineland, on mullaki siälä yks serkku Tampereella opiskelemas. Mikses sanonu ennen mistoot tullu tänne rähäjähän.

Mutta ku tavallista, mun meinaamani asia menöö ny juurihulikkahan. Oon täs vaan teheny sellaasta empiiristä tutkimusta tämän maan pariintumisista. Yleensä nyhtyri äijjä rupiaa lukemahan jotaki hianua, niinku tukkimiähen täin sukupualielämää. Sitte se menöö johonki hianohon virkahan, jokon niinku sille tehty. Äijjä pyäräälöö, notta veri kiärtääs ja kerää hynää pankkihin.

Sitte ku tili on mallisnansa, se rupiaa kattelemahan hupilehtien suasikkia ja valittoo ittellensä vaikka miss kummisaaappahan heiton maailmanmestarin. Homma on selekiää ja suaraviivaasta.

.

3 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Kyl siä sit kaikenikässe äijä rakastava nätei flikoi... Mut emmä kyl jaks niit flikoi ymmärttä. Engmää ossa niitte äijittenkä meininki pitä muuna ku hyvi merkilisen.

Mut kui nee sikäläisse äijä onnistuva pitämä nee nuare ämmäs siltappa, ettei nee lähr nuaremmitte äijitte mukka?

Kaikest päätelle nee äijä joutuva suihkuski hunteerama kätees kattoessas, et tulingmää vai onkstää hoitoainet.

Nymmää puhusi hiuka tuhmi näi lukkariks, mut mää toivotan sul ja perheelles sin kauas oikki hyvei pääsiäispyhi!

vilukissi kirjoitti...

jotenkin tuntuu, nottet mee mettähän ollenkaan tuossa empiirisessä tutkimuksessasi. mulla on tuttu, joka oli eeuulla töis, lopulta soli anonu, että pääsis vaihtamahan suamalaasen pomon alaisuuteen, kun haluaas käyttää tyäaikaansa töiden tekemiseen. ei tuu silloon niin pitkäksi aikakaan. oli sitten päässykki vaihtamahan ja työtahti oli ollu aivan eri luokkaa uuden pomon alaisuudes, suamalaasen.

josse sun naapurin mies pelekää, notta sä alat vikitellä sen nuorikkoa polttopuillas ja siksei oo ymmärtävinänsä hyvää tarkoottavaa tarjoustas.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Äijä: Ei jää jäläkipoliville mitää tiatua ihimisen oikiasta elämisestä, jos mamma fiilaa koko elämänsä kynsiänsä ja luuraa jotaki saipuasariaa, sanon mä.

Vilukissi: Täs on joku liikinen, jonka pomo, ruåttalaanen, ei luvannu mennä uutehen hianohon virkahan, jonsei saanu vanahaa suamalaasta ämmää aisapariksensa. Kyllä mua napurin isännät ouroksuu, ku oon jostaki jään reunasta kotoosin ja silti niinku elohopiaa. Pitääs vissihi mennä johonki pimiähän koppihin aina silloon tällöön.