sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Mainos elää

Jokku vuasikymmenien aikana kuullut tai nähäryt mainokset on jääny pysyvääsesti miälehen sellaasnansa tai joinki vintturootuna. Television alakuaikoona pikkuunen poijjankoltiaanen räknäs maitolavalla ohikulukevia autoja. Volokkari, Volokkari, Volokkari...isi.

Miälikuvaa jostaki autosta vissihin yritettihin takua päähän, niinku silläki, jotta vain vetääsy narusta, kesän ilot on eresnäs. Ev viitti sanua, mitä tualla mainostettihin. Ku olin kloppi, naureskeltihin, notta ainaki kahta asiaa. Mikä soli sen pirssin neliä kiriaanta, joihinka voi luattaa. Ei sollu se sama, jokoli petojen sukua, susi jo syntyesnänsä.

Ota Pax, se poistaa käheyren ja pirättää hengityksen. Tai vaikkapa, notta kyllä äitee tiätää, mikä lasta ravittoo. Suno pesupuluveri ja Pipe Club piipputupakki. Mummiälestä törsöösehen kannusti tälläänen ja sopiis ny laman nujertamille ihimisille: Osta ny, maksa joskus ens vuanna tai osta kaks, maksa yks. En ny ihan sanasta sanahan ihan kaikkia mainoksia muista.

Parahasta pääston hautaustoimiston ilimootus. Ei kannata elää, sillä Harju hautaa halvalla. Tua onki ihan selekiä ja suaraviivaanen muistutus. Sitte täälä hölömöläs, mihinä kortteeraan, yritetähän ihimisiä aliarvioora oikee kunnolla. Vaikka ny johonki juamafatihin on oikee färillä piirrrustettu sen farin yläreunahan, kuinka palio saa tuata ainesta iliman, jos ostaa sen alareunan mittaasen määrän. Joskus on köytetty kuus purkkia muavilla yhtehen ja kehutahan, notta pari purkkia on ilimaasia, ku ostat nua neliä. Tua loukkaa mun ihimisarvuani. Ottaasin mialuummin kaks ilimaasta purkkia ja jättääsin ne hinnootellu hyllyhyn. Mutta sitte siihen hyllyyn reunahan on präntätty, notte saa ruveta pakkettia purkimahan. Anna mun kolloon kaikki kestää.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Ajatar on Forumissa, Forumissa Mannerheimintiellä..kuulen vieläkin tuon mainoksen soivan korvissani, se edusti jotakin tosi ylvästä ja saavuttamatonta ja jossakin kaukana olevaa, ainakin näin pohojalaasen silimin, jokei olluu viälä siihen mennes nähäny eres yhtäkään halapakauppaakaan...minen oo okeen koskaan tajunnu pesäpallua (sori me poojalaaset)...en varsinkaa sitä, ku heitellähän ekan pesän ja kotipesän välä...lukkarin käsi ja koko kruppi pysähtyy sellaasehen viivästynehesen ja hidastettuhun asentohon, niinku kauniis ja rohkeis ne katseet, sitten lukkari heittää paloon taas kentälle ja lyödä odottaa kärsivällisesti. Minä olisin jo flitaassu mailalla lukkaria. heittelöö, kotona, heittelööö, kotooona jne..pelaasivat kunnoalla. ja auta armias ku meöö pallo yli sivurajan tai takarajan häjysti ja takakentän mies (nainen) lähtee se perähän ja maasto onki vähän häjy, notta pallo pomppii sinne tänne ja sitte lyöjä tekee kunnarin ja on niin niin miestä...harhaheitolla tai huonolla säkällä...ja kansa hurraa. toivottavasti ei ny ilimesty mun oveni taakse vihaasta kokonaasta joukkuesta mailat tanas...

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kyllä tuli tuasta hianosta urheeluselostuksestas kaikkellaasta miälehen. Yks Aatos, evviitti sanua sukunimiä, jottei mee kellään kohoren. Soli urehelumiäs henkehen ja verehen ja aina kannustamas pesäpalloolioota ja aina piänes sivu- ja takakenos. Kymmenen ikääsenä en ollu koskaa kuullu jo nykyysin tuttua sanontaa. Jormaa... tuu pois siältä... siälon peli...

TIPILIININ SIRKUTUKSET kirjoitti...

Noo nykyysee hyö myyvätten lehtilöit sil viisii jot sie uot olluna nii hyvä asjakas jot meil ollaa piäteetty sinnuu hyvitellä. Suat pualevuuven lehet ilimaaseks.

Sikko sie uot jo hihkaasemasa nii hyö jatkaaki jot yks pien pyyntöne ois jot tilloisit toise puale myäs.

Eihä se si uokka ilimaane. KELE mie
uon jo het oppinu karjaasee jot mittää lehtee on miul turha myyvä tuol koht vuuven pino uottaa lukemist ko ei uo olluna aikoo niit lukkee.

Noo mukavata piäsiäise jatkoo
Pirre

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Kiva, kun piipahdit luanani. Kyllähän on paljon ajateltavaa ja laskemista, kun kaupoissa käy, ei vaan ne hinnat, kaikki ne vaaaralliset aineet..