keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Sikaflenssua

Meksikosta alakanu sikaflenssu leviää ny jollaki vauhrilla ympäri maailimaa. Kauhu tuasta taurista tuntuu leviävän viälä nopiempaa. Kiitos salamannopian tiaronvälityksen.

Erellinen kauhun aihet taisi olla lintuflenssu. Kaikki maailman herkimmät ihimiset vapaji peloosta tuan kohun aikana. En kuinkaa vähättele näitä tautia, enkä pysty millää lailla itte hylykimähän pasiliskoja enkä viruksia, jos kohoralle sattuu. Ihimisten hysteriaa vaan ihimettelen. Aina on ollu kulukeella kaikellaasta ihimisia kaatavia tautia, muttei ennen niistä pahemmin vouhkattu.

Mullon siitä erellisestä flenssusta omakohtaasta muistis. Ei tosiaankaan siitä taurista, mutta siitä ihimisten paniikista. Olin silloon yhyren leheren toimittajana. Päätoimittaja halus välttämättä laittaa lehtehen jonku seleviämissuunnitelman ihimisille. Sellaasesta suunnitelmasta oli joku raakaveros olemas oikiasti johonaki.

Päätoimittaja oli repiny raakaveroksen ylähä ja laittoo sen tuahon lehtehen sellaasnansa. Mä sanoon, nottei tällätä lehtehen tuallaasta paniikin lisääjää ny. Sanoon notta erillisenä liittehenä leheren välihin mä tuan hampahat irves hyväksyn, mutten leheren osana.

Oli sellaanen tilannes täälä, nottoli justihin muutama suamalaanen hyppiny korkeesta tuvista karullen tai muuten vaan lopettanu omaehtoosesti hengityksensä. Molin eherottomasti sitä miältä, nottei ny saa lisätä ihimisten paniikkia. Tuloo vaan lisää surmanhyppyjä, jos ny annetahan miälikuvutukselle lisää vauhtia.

Päätoimittaja piti kantansa loppuhun asti ja seleviytymissunnitelma oli leheres. Olin sille sanonu hyvis aijjoos, jotta jos tua tilantehesehen sopimatoon ja tarkastamatoon loru on leheres, saat kattella uuren toimittajan. Kyllä ny varmahan kaikki arvaa kuinka käytihin. Mä määräsin heti nimeni poistettavan sen leheren apinaloorasta.

Saattaa olla sopimatoonta muistella vanhoja. Siitä mua ainaki kymmenen vuatta nuaremmasta päätoimittajasta en oo sen koommin kuullu muutaku notta son Suames saanu jotaki kohuja aikahan.

4 kommenttia:

Mansikki kirjoitti...

Moon vähä samaa miältä tuasta tiaronlevityksestä leheris ja muis viästimiis. Turhaa hysteriaa ne levittää ihimisihi. Asiallinen tiarootus on tiätysti ihan ok. Poika ku on siälä Surinamis sanoo, nottei siälä puhuta eli lujeta mitää koko sikainfluenssasta. Muiren mairen ja Suamen leheristöä se siälä lukoo netin kautta. Tiato lisää tuskaa, sanotahan!

vilukissi kirjoitti...

Mustaa surmaaki oli jo aikoinaan, aina on ollu ja aina tuloo olemahan jotakin. Mun vanha edesmennyt pomoni taps sanua, notta "jokaanen sukupolovi näköö sodan", no, mei oo jokaanen nähny sitä livenä (sotaa, eikä mun ed.mennyttä pomoakaan) mutta me kuulemma kaikki sodasta ja lujemma siitä. Ja onhan se asia niin, notta jokaanen meistä täältä lähtöö, tavalla tai toisella. Minen haluaasi ainakaan olla se eka, joka täälä talsiis jokaasen sukupoloven kiusana, ajatelkaa ny minkä näköönenki mä olisin ku seuraava sukupolovi olis keski-iäs jne.

Tieto lisää tuskaa. Pimennos ei tarvi kenenkään enää olla tänä päivänä, ei ainakaan ns. sivistyneis mais, mutta vauhkoaminen ei oo ok. Mä oon syöny koko aijan, oli sitten hulluja lehemiä, lintuja taikka ny sikaa, ja toki syöneheltä näytänki, mutta en mä alkaa lukemahan pikkupränttiä kaupas. Minen näje.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Pimennos tai hirviäs tiatoosuures. Kummallaki on pualensa. Tälläästen herkkänahkaasten ku mä, ei kannattaasi lukia leheristä mitää muuta ku mikä päivä on kulloonki. Ja onko alavilla mailla hallanvaara. Vissihin yhyren siltoopiäles asunehen känän Munakan mittausasemaki on jo vissihin hilientyny.

vilukissi kirjoitti...

Eiköhän se mittausasema siälä oo? Munakas. Pitääpäs tierustella. Siitä tuliki mielehen, notta ku ekan kerran piänenä kuulin, niin tossisnani luulin puhuttavan mun akasta, mutta pian se matkaalu sitten avarti.