perjantai 24. huhtikuuta 2009

Mersulla voi lentää

En ny suaranaasesti nähäny, ku se täti lenti sillä voimistelumallisella mersullansa monta kymmentä metriä täs meirän kyläs. Kärys viälä sen lennokki siinä tiällä ja palokunta piänisti sitä ennen niin komiaa kulukinesta, jotta saataas pilotti pihallen.

Leheren jäläken puulootahan se kuski sitte pantihin, ku oli alaha tullesnansa vissihin kössähtäny mersu aika väkevästi ja pyäriny ympäryysyä. Oli pirssi lentäny kaharen isoon autokaupan merkin läpitte, sitte vaihtoautojen kattoja pitkin oli menty parikymmentä meeteriä ja sitte oli puronnu kovalle tiälle takaasin. Kymmenkunta jaappanilaasta vaihtoautua meni tuas lennos tuusan nuuskaksi. Kuinkahan soli sitte siältä kaupan pihasta takaasi tiälle ponnahtanu, ihimeteltihin.

Siinä kyllä sitte äimisteltihin kans isoolla sakilla, notta mistoli yli viiskymppinen frouva saanu niin kauhian alakuvauhrin viirenkympin nopeusalueella, jotta sai tuan temppunsa teheryksi. Soli se isoompi autokaupan merkki ainaki viirentoista meeterin pääs tiästä ja se merkin alareuna, mistoli onnistunu lentämähän keskeltä läpi, ainaki viiren meeterin korkuures.

Siinoli alle saran meeterin pääs liikennevalot, mistäpäi tua huriapää oli ollu tulos. Josko oli peliänny, notta rupiaa toloppa pillottaman punaasta färiä silimillensä ja oli pistäny usvaa putkehen oikee kunnolla. Ei oo tullu mitää järkehen käypää seliitystä asiallen. Täälä ku ei pahemmin vatvota näitä kolaria jäläkihinpäin. Sov vaan notta kooli mikä kooli.

Se lentopäivä oli periantaki siinä ehtoonkorvas. Monet oli silloon tulos töistänsä ja molin rakkieni kans kulukeella. Siitei ollu lehereskää arvaaluja, mistoli nappurikylän frouva tulos. Saattoo kans tulla töistänsä. Täälon monilla alakuasukkahilla tapana, notta periantakina lähäretähän kotia kapakan kautta. Jokku menöö könnäämähän kupin äärehen jo pualiltapäivin.

Onhan siinä voinu käyrä niinkin, jotta sen frouvan miäs on soittanu ja sanonu, notta heti kotia keittämähän lihaperunoota mullen ja poijjallen. Ja sentähären olis tullu nuan kova kiirus. Mä en nähäny leheres tuasta tapauksesta muuta ku sen ensimmäären onnettomuusuutisen, jotten tiärä mikolis saattanu olla seliitys tuahon koko uskomattomahan juttuhun.

2 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

No jo oli tätillä ollu kiires, jospa se harijotteli tanne tisnin maalimaan. Siella nahtii sou, missa ne hyppi autoje yli autoilla. Olis kylla hienoa ostata jotain, niiku elokuvis.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Olis ollu lyhkäänen ura siälä akuankkamaaimas, ku eka tempulla pirätti hengitys kuskilta. Tai mistä mä oikiastansa tiärän kuinkoli ennen hyppiny mersullansa. Jos soli kattonu tositeeveetä ja unohtanu varootuksen; älä tee tätä kotona. No ei se tiätysti ihan kotonansa viälä ollukkaa....